Hirdetés

Utazzunk stressz nélkül

A legtöbb nyaralás utazással kezdődik és végződik. Az utazás gyakran lehet stresszes, de vakációkor, ajándékokkal, csomagokkal, gyerekekkel, közúti dugókkal és sztrájkoló repülőtéri személyzettel fűszerezve egyenesen rémálom. Teljesen nem tudjuk kiiktatni a stresszt, de az alábbi ötletekkel elviselhetőbbé tudjuk tenni az utazást.

utazás, stressz |

InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: Picabay

Fogadjuk el a helyzetet és tervezzünk előre

Nem tudunk semmit sem tenni a zsúfolt repülőgép, a rossz időjárás vagy a váratlan késések ellen, ezért fogadjuk el, hogy ezeken nem tudunk változtatni. Összpontosítsunk inkább a rájuk adott reakciónkra. Alakítsunk ki tervet arra, hogy nyugodtak maradjunk, és megbirkózzunk a stresszes eseményekkel.

Adjunk magunknak elég időt

Akármivel utazunk, hagyjunk rá több időt, mint amire valószínűleg szükségünk lenne. A nyaraláskor minden hosszabb ideig tarthat, mint rendesen. Az üzleti útra gyakran egyedül utazókat meglepheti, mennyire más időbeosztás kell, ha a családdal utazik.

Készítsünk B-tervet

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre is, akár útlezárásra, akár hóviharra. Elindulás előtt ellenőrizzük a repülőgép indulási idejét, az időjárást, a forgalmi és útjelentéseket. Meg tudjuk előzni a pánikot, ha van készen tartalék tervünk, térképek másik útvonalról vagy az alternatív közlekedési eszközök menetrendjéről.

Adjuk fel a csomagot

Ha repülővel utazunk, inkább adjuk fel a csomagot. Nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy elvész, viszont szabadabban mozoghatunk, különösen, ha át is kell szállnunk.

Etessük és szórakoztassuk a gyerekeket

Jó, ha előre megtervezzük azt is, mit csináljunk, mit játsszunk az unatkozó kisgyerekkel a hosszú autóutak, repülőtéri várakozások vagy repülőutak alatt. A gyerekek is feszültebbek, ha éhesek, ezért legyen kéznél néhány (nem ragacsos) falat.

Gondoljuk meg, nem kell-e egy váltás ruha

Nemcsak a totyogóknak, de nekünk is szükségünk lehet váltás ruhára utazás közben, hátha éppen a mi blúzunkra ömlik a kicsi ebédje.

Tervezzük meg a jövő évi úticélt is

Ha túlságosan megerőltetőnek bizonyult az idei utazás, már most beszéljük meg, hova és mivel utazzunk el jövőre. Ha egyáltalán elutazunk.

utazás, stressz

2023-07-07 12:33:05

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop