Főoldal » InforMed hírek »
Ezek a hírek az InforMed munkatársai által írt cikkek, illetve vezető angolszász web site-ok és orvosi folyóiratok által publikált írások összefoglalói.

A cikkeket más web site-ok jogszerűen felhasználhatják, a következő feltétellel: A rövid írások teljes terjedelemben átvehetők, aktív linkkel az InforMed-re.
A hosszabb cikkeket a bevezetővel és néhány bekezdéssel vagy saját összefoglalóval közölhetik, közvetlenül átlinkelve az InforMed-en lévő írásra.

Kérjük, jelezzék, ha cikket vettek át tőlünk.

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosítottak magyar kutatók

A mesterséges megtermékenyítés sikerességét befolyásoló markert azonosított a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Semmelweis Egyetem (SE) húszfős közös kutatócsoportja - közölte Szekeres Júlia immunológus pénteken az MTI-vel.


Vírusirtás: Minél előbb, annál jobb

A hepatitis C fertőzést régen sok érintett megbélyegzésként élte meg. Egyre többen tudják, hogy nem tehetnek a fertőzésről, de tehetnek azért, hogy vírusmentesek legyenek.


Szervkereskedőket tartóztattak le Nepálban

A nepáli rendőrség letartóztatott három szervkereskedéssel gyanúsított személyt, akik állítólag munkanélkülieket csaptak be és zártak kórházba, hogy megszerezzék a veséjüket. Amint ezt a rendőrség Katmanduban közölte, a három férfi már egy hete a fogságukba került, de kettőt még keresnek.


Hogyan okoz infarktust a stressz?

A stresszről köztudott, hogy növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, de most a Harvard Egyetem orvostudományi karának kutatói felállítottak egy elméletet, hogy ez hogyan történik. Tanulmányuk a The Lancet című orvostudományi folyóiratban jelent meg.


Új ismeretek: a melanoma tüdőáttét képzése lelassítható

Az áttétek képződése okozza a rákbetegségek okozta halálozás 90 százalékát. A Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban a Cambridge-i Sanger Intézet kutatói közölték, hogy állatkísérletben sikerült lelassítani a melanoma áttét képzését a tüdőben.


1 | | |
hirdetés
^