Főoldal » InforMed hírek »
Ezek a hírek az InforMed munkatársai által írt cikkek, illetve vezető angolszász web site-ok és orvosi folyóiratok által publikált írások összefoglalói.

A cikkeket más web site-ok jogszerűen felhasználhatják, a következő feltétellel: A rövid írások teljes terjedelemben átvehetők, aktív linkkel az InforMed-re.
A hosszabb cikkeket a bevezetővel és néhány bekezdéssel vagy saját összefoglalóval közölhetik, közvetlenül átlinkelve az InforMed-en lévő írásra.

Kérjük, jelezzék, ha cikket vettek át tőlünk.

Okos gyerekeknek

Ha azt akarja, hogy gyermeke jobban teljesítsen az iskolában, kezdje az étrendnél! Bizonyos ételek serkentik az agy fejlődését, javítják az agyműködést és a memóriát, valamint elősegítik az összpontosítást.


Szülés utáni depresszió férfiaknál

Gyakori a depresszió a szülés előtti és utáni hónapokban a férfiaknál, ami a család életminőségét is befolyásolja - állapította az Auckland-i Egyetemen tanulmánya.


Veszélyes a foci

Veszélyes lehet a rendszeres fejelés vagy az ütközés a pályán. Feltételezhető, hogy a profi labdarúgókat hosszú távon ugyanolyan kognitív problémák fenyegetik, mint a bokszolókat vagy az amerikai-futball játékosokat.


Jó dolog a házasság

A Pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem kutatói bizonyították, hogy a házasságnak jó hatása van az egészségre. Eredményeiket a Psychoneuroendocrinology című folyóiratban közölték.


Autizmus: korai jelek

Az agyról készített MRI felvételek már jóval a tüneteinek megjelenése előtt utalnak az autizmus, állapította meg egy új amerikai tanulmány, mely a Nature című brit tudományos lapban jelent meg.


1 | | |
hirdetés
^