Hirdetés

Meghalt Riskó Tibor orvos

Rövid szenvedés után, életének 94. évében, vasárnap elhunyt Riskó Tibor orvos, a tüdő- és gerincgyógyászat kiemelkedő személyisége, a modern magyar gerincsebészet kialakítója, a magyar egészségügy kimagasló alakja - közölte a család az MTI-vel.

Riskó Tibor, tüdő- és gerincgyógyász, gerincsebészet |

MTI Hírek13 | MTI

Riskó Tibor 1923. július 4-én született, képzettségeit tekintve tüdőgyógyász, ortopédsebész, rehabilitációs szakorvos volt. Pályafutása során a kakasszéki gyógyintézet, majd az egykori Fodor József Tbc Gyógyintézet fiatal vezetőjeként megszervezte az extrapulmonális tbc-s betegek komplex országos ellátását.

Pályája következő szakaszában ortopédiai osztályt szervezett és vezetett az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben. Évekig ellátta az Országos Ortopédiai Intézet igazgatóhelyettesi feladatait, majd az Orvostovábbképző Egyetem tanszékvezető egyetemi tanáraként is tevékenykedett.

Szakmai pályáját az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet ortopédiai osztályának vezetőjeként fejezte be.

Nyugdíjba vonulása után a professzor emeritusok közé tartozott. Korszerűsítette, ujjászervezte, irányította az Egészségügyi Főiskola gyógytornászképző szakát. A hazai és nemzetközi medikus- és szakorvosoktatásban való fáradhatatlan részvétel, ortopédiai tankönyv, számos könyvfejezet és 205 tudományos közlemény, kandidátusi és akadémiai doktori fokozatok minősítik tudományos és oktatói pályáját.

Riskó Tibor, tüdő- és gerincgyógyász, gerincsebészet

2017-02-05 22:23:54

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop