Hirdetés

Oxigénterápia

Manfred Ardenne fizikus és feltaláló módszere sok mindennel összefüggésbe hozható: a fitnesszel, a teljesítőképességgel, a magas életkorral. De akkor is beszélhetünk róla, amikor valamilyen krónikus betegségről vagy öngyógyításról van szó. Ardenne professzor önmagán tesztelte először saját gyógymódját. Neki bevált: sikerült megélnie a 90. életévét!

oxigénterápia, öngyógyítás, életelixír |

InforMed Hírek29:39-41   InforMed | Balaicza, E.; Sütő, Gy.

Kép: Stroke Alliance for Europe

Az Ardenne-féle oxigénterápia lényege a következőképpen foglalható össze:

A szív az oxigénben gazdag vért a testbe pumpálja, ahonnan pedig felveszi a szervezet számára felesleges anyagokat, s azokat szállítva áramlik tovább Ezután a vér bekerül a tüdő vérkeringésébe, ahol oxigénnel telítődik. Szervezetünk csak megfelelő oxigénellátottság mellett képes normális működésre, mert a létéhez szükséges energiát az oxigénből nyeri. Az oxigén alapvető feltétele az egészségnek, a jó teljesítménynek és a jó közérzetnek! Mivel az oxigént sem előállítani, sem raktározni nem tudjuk, ezért arra kényszerülünk, hogy a levegőből nyerjük az utánpótlását.

Csökkenő szint

A vér oxigénnyomása az életkortól függően változik: ahogy telnek az évek, fokozatosan csökken. Az egészséges nemdohányzókra jellemző 95 torr a 40. életévig 80 torra csökken, majd a 70. év táján 70 körüli lesz. Ennek az az oka, hogy a tüdő működése már nem olyan intenzív, mint korábban. A szívfunkció és az érrendszer változásai - például az érelmeszesedés - szintén felelősek ezért.


A környezetre ártalmas anyagok, a stressz, a mérgező élvezeti szerek, a túlsúlyosság és a mozgáshiány fiatalabb korban is ronthatja az oxigénellátást.

Figyelmeztető jelek

  • A fáradékonyság, a levertség, a teljesítőképesség csökkenésének érzése, a szellemi kimerültség általában az első jelei a kezdődő oxigénhiányos állapotnak.
  • Az elalvási nehézségek és az időjárás-érzékenység kialakulása is figyelmeztető tünet.
  • A betegségekre való hajlam fokozódása szintén intő jel!
  • A visszatérő fertőzések és a gombásodás is oxigénhiányos, savas közegben fordul elő leginkább.
Ha az oxigénhiány egyértelműbb, fájdalom formájában jelentkező jelei is megfigyelhetők, akkor annak már komolyabb következményei lehetnek. (Például: ha a szív vérellátottsága veszélybe kerül, szorít a mellkasunk; ha érszűkület miatt járáskor nem jut elég vér a lábunkba, akkor eleinte zsibbadás, majd szúró, görcsös fájdalom jelentkezik. Ezekben az esetekben okvetlen orvosra van szükség!)

Javul a keringés

Manfred Ardenne professzor bebizonyította, hogy a meghatározott ideig - például 18-20 napig - naponta elvégzett oxigéninhaláció hatására javul a sejtek oxigénellátása. Az inhaláció legfontosabb előnye az, hogy a szervezet legvékonyabb véredényeiben hetekig vagy akár hónapokig is gyorsul a keringés, mert kitágulnak az erek, és több oxigéndús vér jut át rajtuk a „fuldokló” sejtekhez.

Mikor javasolt az oxigénterápia?

  • keringési zavarok, szívbetegségek (érszűkület, szívelégtelenség)
  • tüdőbetegségek, légzési zavarok (asztma, szilikózis, tüdőtágulat)
  • daganatos betegségek
  • visszatérő gyulladások, fertőzések (gombás, bakteriális, vírusos)
  • immungyengeség
  • autoimmun betegségek
  • krónikus fejfájás, migrén, szédülés
  • kimerültség, fáradékonyság, koncentrációs és alvási zavarok
  • lehangoltság, memóriazavarok
Oxigént!

Élelem nélkül egy hónapig, folyadék nélkül 4-5 napig maradunk életben, ám ha nincs oxigén, nem élhetünk 4 percnél tovább, mert sejtjeink fennmaradásához állandó oxigénellátás szükséges.

Három lépésben

Ardenne oxigénterápiája az alábbi három lépésből áll:

1. lépés: létfontosságú anyagok felvétele, értágítás - A szervezet felkészül az oxigénellátás javu-ására. A kiegészítésül kapott vitaminok, ásványi anyagok- például magnézium -, nyomelemek - például cink, szelén - és egyéb, a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen anyagok- például koenzim-Q10, L-karnitin - fokozzák a sejtek oxigénfelvételét. Eközben az immunrendszer is aktivizálódik - ezt fokozhatjuk gyógynövények és homeopátiás szerek hozzáadásával is. A jobb oxigénszállítás érdekében az ereket biciklizés, torna, masszázs vagy szauna segítségével kitágítjuk.

2. lépés: inhaláció - Az oxigénben gazdag levegőt a páciens eldobható maszkon keresztül belélegzi. Jó tanács: 18 napos terápia során naponta - a 10 percenkénti szünetekkel együtt - két órán át, a 10 naposnál naponta 30 percig kell tömény oxigént belélegezni. A kúra jótékony hatása tovább tart, ha két kúra között rendszeresen - hetente egyszer - végzünk 1 fenntartó oxigénkezelést.

3. lépés: mozgás - A harmadik fázisban a mozgás és az oxigénbelégzés következtében az egész szervezet vérkeringése és a szellemi teljesítmény is jobb lesz. A kúra hatásának meghosszabbítása érdekében érdemes változtatni a táplálkozási szokásokon is, ezenkívül rendszeresen és célzatosan mozogni. A stressz oldása is fontos, hogy a kúra pozitív hatásai tökéletesen érvényesülhessenek. Ehhez végezhetünk relaxációt, elmehetünk hetente 1-2x masszázsra és szaunába is.

oxigénterápia, öngyógyítás, életelixír

2023-04-24 16:29:06

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop