Hirdetés

Árulkodó ráncok - Arcdiagnosztika

Az arcdiagnosztika évezredes múltra visszatekintő alapismereteket tartalmaz. Annak idején az orvoslás alapja volt. Gyógyítók egymást követő generációja számára volt magától értetődő, hogy a betegségeket ezen módszer segítségével figyelték meg és próbálták gyógyítani. Szerencsére napjainkban is számos szakértője van a témának…

ránc, arcdiagnosztika |

Ideál - Reforméletmód magazin 2006 ;18(11):15-16   Celsus Kft. | Kovács, R.

Ma már köztudott, hogy az ókor és a középkor legjelentősebb orvosai, Hippokratész (Kr. e. 460-377) és Paracelsus (1493-1541) a betegségeket pácienseik arcából olvasták le.

Ami a testben lejátszódik, az rányomja bélyegét a külsőre, jelen esetben a bőrre, az arcra. Ez az alapvető felismerés a műszeres és labordiagnosztika megjelenésével és rohamos elterjedésével egyre inkább feledésbe merült.

Mindazonáltal számos betegség külső jele olyannyira jellemző és feltűnő, hogy az ősi tudományág az egyetemes orvoslás irodalmában még mindig előkelő helyet foglal el.

Biztos diagnózis, segédeszköz nélkül

Az arc- és nyelvdiagnosztikával foglalkozó szakembereknek nincs szükségük semmiféle technikai segédeszközre, amik amúgy is csupán a végső állapotot rögzítik: zsírképződést, zsugorodást, meszesedést, tumorképződést stb. Az arcdiagnosztikával nyomára bukkanhatunk a klinikai szempontból még egészséges, ám meggyengült szerveknek.

A lelki zavarok sem vizsgálhatók hagyományos diagnosztikai berendezésekkel.

Testünk jelzi a „gyenge pontokat”. Idegesség, szomorúság, gyűlölet, tépelődés, rezignáció, bosszúság és egyéb gondok otthagyják az arcon egyértelmű nyomaikat, például ráncok formájában.

A ráncok „beszédessé” teszik az arcot, még a rejtettebb tulajdonságok is kiderülnek.

Árulkodó vonások
  • A sokat gondolkodó embernek a homlokán futnak vízszintes ráncok.
  • Ha valaki rendkívül gyakran és intenzíven koncentrál valamire, azt a szemöldöke közti, orrgyök feletti ráncok jelzik.
  • A sokat nevető ember arcán ott vannak a szem körüli „nevetőráncocskák”.
  • Ugyanakkor, ha valaki megkeseredett vagy bizalmatlan, a szájszeglete oldalain keletkeznek meredeken lefelé futó ráncok.
Jó tudni! Az egyéb ráncok, például az orr és az ajkak területén, általában örökletesek.

Áll- és járomcsontráncok: vékonybélprobléma

A meredeken lefelé futó, az áll- és járomcsont közti ráncok relatíve gyakoriak. Az állnál keletkeznek, és az évek múlásával egyre mélyülnek, a járomcsont, illetve a szemek irányába nyúlnak. Túlnyomórészt a férfiakra jellemzőek, azok közül is a nyúlánk termetűekre.

Az áll- és járomcsont közti ránc a vékonybél, különösen a nyombél felszívódási zavarait mutatja. A vékonybélben történik a tápanyagfelvétel nagy része. A vastagbélben a maradék besűrűsödik, az emésztetlen anyagból felszívódik a nedvesség. Ha az elsődleges felszívódás helyszíne, a vékonybél funkciója hiányt szenved, a táplálékból a szükségesnél kisebb mennyiségű vitamin és ásványi anyag hasznosul.

Érdekes! Az említett ráncokkal rendelkezők érzékenyebb lelkialkatúak, sérülékenyebbek az átlagnál. Különösen hajlamosak a nyombélfekélyre.

A vékonybél 13 és 15 óra között, míg a gyomor reggel 7 és 9 óra között a legaktívabb. A vékonybélnek az ebédidőben való maximális aktivitását jelentős mértékben növeli, hogy 13 és 15 óra között a nyombélbe kerül a legtöbb epe, ami hatására növekszik a zsírok felvétele. Ez a tény is alátámasztja azt az állítást, miszerint a déli órákban történő étkezés a szervezetnek sokkal előnyösebb, mint a későbbi bőséges táplálkozás.

Tipp: Akiknek az arcán ilyen típusú ráncok futnak, jól teszik, ha gyomor-vékonybél rendszerüket késői órán nem terhelik meg, és délben esznek a legbőségesebben.
Örökség is…

Ráncaink egy részét örököljük, másik részüket az életünk „írja”.

Belsőről árulkodó külső

Bizonyos ráncok mutathatják az érintett betegségre való hajlamát, illetve a betegség kitörését is jelezhetik.

Ráncok az állon - Jelentősége: érzékeny szív

Ezek a ráncok érzékeny, gátlásos emberek esetében figyelhetők meg, s profilból láthatók a legjobban. A ráncok az áll alatt futnak, és hangsúlyozottabbá válnak, ha az illető kinyitja a száját.

Az ilyen típusú emberek szinte kivétel nélkül érzékenyek és introvertáltak. Többnyire görcsösen uralkodnak magukon, állandó önkontroll alatt állnak. Mindez nem marad következmények nélkül: a szív érzékenysége tompul, a szellemi érzékenység növekszik.

A belső feszültségek az idő múlásával betegséget válthatnak ki, az érintett ugyanis nem teheti azt, amit szeretne. Ha nem szabadul meg ettől az „életviteltől”, a legkisebb ellenállással rendelkező szerveiben funkcionális panaszok jelentkeznek. Amennyiben még ezekre a tünetekre sem figyel fel, a szervezet belső szabályozása felerősíti a panaszokat, és kialakul a betegség.

Belső világunk és a külvilág közti harmónia könnyebbé, lazábbá teszi életünket. Megspóroljuk ugyanis azokat az energiákat, melyeket mesterséges énünk kialakítására áldoztunk, s ezzel a pluszerővel szerveink, immunrendszerünk működését támogathatjuk.

Fontos! Ne tévesszük össze az alsó áll ráncait a korábban említett áll- és járomcsont közti ráncokkal! Itt ugyanis egy, az áll alól induló, azt félkörívszerűen körbefutó ráncról van szó, mely az alsó állkapocscsontnál kezdődik, és az állkapocsízület közelében ér véget. Ezek a ráncok sokkal gyakoribbak, mint az áll- és járomcsont köztiek. Magasra húzódnak, és egyes esetekben akár a szemmagasságig futhatnak. Az ilyen ráncok „tulajdonosai” erősebb testalkattal rendelkeznek, és gyakran szenvednek gerinc- vagy ízületi panaszoktól.

Gyógyír bizonytalanságra

Elég, ha csupán megpróbáljuk, hogy bizonyos helyzetben megjátsszuk magunkat, rögtön tapasztaljuk a belső ellentmondást. Ez az állapot boldogtalanságot eredményez, és betegséget okoz.

Két természet egy testben - görcsös állapotot idéz elő, természetellenes hatást kelt, és árt az egyén kisugárzásának is. A gyógymód? Légy hű önmagadhoz, légy az, aki vagy, és győztes leszel!

Pergamenpapír-ráncok: Vese- és lépgyengeség

Amikor az arc összegyűrt pergamenpapírra emlékeztet, a ráncok többsége függőleges irányú. Egyeseknél hangsúlyosabbak, másoknál finomabbak, és csak a felszínen futnak. A ráncok akkor keletkeznek, ha a vesék, a mellékvesék és a lép funkciója meggyengül.

A távol-keleti gyógyászat szerint az idegesség és a szomorúság gyengíti a vesék energiaszintjét. Ellenkezőleg az is igaz, hogy a gyengült funkciójú vesék idegességet és mélabút válthatnak ki. A veszteségek miatti szomorúság esetén meggyengül a vesék folyadékkiválasztása, ennek jele a sírás.

További érdekességek

Az orrgyöktől induló, meredeken lefutó ráncok kritikus, állandóan variáló embereken figyelhetők meg. Esetükben az átlagosnál gyakrabban fordul elő fejfájás.

Markáns és gyakori jel: az orr-ajak ránc. Akinél a jobb oldaliak mélyebbek, hajlamosabb a máj- és epebetegségekre.

Szem alatti duzzanat: vízszintesen helyezkedik el, gyakran fordul elő, és emésztési problémákra utal.

Kovács Rita
ránc, arcdiagnosztika

2006-11-13 11:35:41

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop