Majdnem csodaszer - a fokhagyma

A fokhagyma nemcsak ételeinknek ad kellemes, pikáns ízt, de számos gyógyászati haszna is van. Az alábbiakban ezekből sorolunk fel néhányat, próbáljuk ki, mielőtt bizonyos panaszainkkal rögtön a gyógyszerek után nyúlnánk!

fokhagyma, felfázás, gomba, rák, nátha | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Húgyúti fertőzések

A legismertebb ellenszere az ilyen fertőzéseknek az áfonyalé, de a fokhagymában gazdag étrenddel – a fokhagyma gombaölő tulajdonságainak köszönhetően – sikeresen vehetjük fel a harcot egyes húgyúti fertőzések ellen is.

Rák

Ha legközelebb fokhagymával főzünk, kicsit korábban vágjuk fel a fokhagymát, és hagyjuk legalább tíz percig állni, mielőtt az ételbe tesszük. Amerikai rákkutatók szerint a fokhagyma ilyen módon egyharmadával többet őriz meg a rákellenes kénvegyületeiből, mint ha azonnal megfőzzük vagy megsütjük.

Lábgomba

A fokhagyma igen hatásos gombaölő. Főzzünk meg néhány gerezdet vízben, majd hűtsük le langyosra, és áztassuk ebben a lábunkat. Ne féljünk, a gerezdekben, felvágatlanul megfőtt fokhagyma semmilyen szagot nem hagy maga után.

Nátha

A nátha első jeleire próbáljuk ki a következő tippet: 2 gerezd hámozatlan fokhagymát tegyünk a mikróba 25 másodpercre, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk le és együk meg. A fokhagyma kénvegyületei erősítik az immunrendszert, és segítenek leküzdeni a fertőzéseket.

Egy hasznos tipp

Ha a rózsabokrok mellé fokhagymát ültetünk, a kártevők messzire elkerülik a virágzó bokrot.

Health.com

| fokhagyma, felfázás, gomba, rák, nátha
2016-12-19 17:14:31


Majdnem csodaszer - a fokhagyma

A fokhagyma nemcsak ételeinknek ad kellemes, pikáns ízt, de számos gyógyászati haszna is van. Az alábbiakban ezekből sorolunk fel néhányat, próbáljuk ki, mielőtt bizon...


Fűszerek és az egészség

A különféle fűszernövényeknek nem csak az ízük kellemes és pikáns, de szinte valamennyi gyógyhatású szer is. Frissítsük fel a receptjeinket ezekkel az igen értékes...


Gyógynövények és a gyógyszerek kölcsönhatásai

A leggyakrabban használt gyógynövények alábbi felsorolása feltárja azokat a lehetséges problémákat, amelyek gyógyszerrel együtt történő szedése esetén előfordulha...


Tea mindenkor

A tea szerelmeseinek szól ajánlatunk: finom üdítő italok készíthetők különféle gyógy- és fűszernövényekből, legtöbbjüknek kiváló gyógyhatása van, és koffein...


Hamis állítások gyógynövényekről az interneten

Vigyázat, az internet hemzseg a félrevezető állításoktól, állapítja meg egy nemrégiben készült tanulmány, amelynek során több mint 400 honlapot vizsgáltak meg.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^