Hirdetés

Immunerősítő rizskorpa

A növényi rostok jelentősége az egészséges táplálkozásban vitathatatlan. Nagyon jó rostforrások a teljes kiőrlésű - a gabona korpáját is tartalmazó - lisztből készült termékek. Ám van még ezeknél is egészségesebb! A speciálisan feldolgozott rizskorpa immunerősítő is…

immunerősítő, rost, rizskorpa |

Ideál - Reforméletmód magazin 2006 ;18(9):35-35   Celsus Kft. | Heinisch, M.

Az arabinoxylan a legtöbb gabonakorpából származó étkezési rostban megtalálható. Ám ennek jelenléte még nem elég, az immunerősítő hatás eléréséhez további feldolgozásra van szükség. Konkrétan: a szintén hasznos élettani hatású shii-take gombából kivont enzimekkel.

Ezek segítségével a kutatóknak sikerült a rizskorpa arabinoxylanját úgy aktiválniuk, hogy a származék kimutatható immunerősítő, antioxidáns és vércukorszint-szabályozó hatású lett! A kapott végtermék az MGN-3 fantázianevet kapta (ma már BioBran nevén forgalomban is van!).

Csak feldolgozottan!

Miért nem hat az immunrendszerünkre a feldolgozatlan étkezési rost, és mitől hat az arabinoxylan? A „klasszikus” nagyobb méretű rostok javarészt emésztés nélkül haladnak a vastagbél felé, ahol a bélbaktériumok egy részüket lebontják, de onnan már nem tudnak felszívódni, és végül az egész elhagyja szervezetünket. Tehát ezért nincs a korpának önmagában -feldolgozatlanul -immunerősítő hatása.

Ezzel szemben az arabinoxylan az étkezési rostoknál kisebb méretű, de azért mégiscsak rost, így a vékonybélbe egy része emésztetlenül juthat el. Hála a shii-take gombából származó enzimnek, innen könnyedén felszívódik, és bekerül véráramunkba, ahol azután kifejtheti hatását.

Állandó készenlét!

Az arabinoxylan a bélből felszívódva bejut a keringésbe, az immunrendszerünk pedig érzékeli a jelenlétét, hatására a fehérvérsejtek közül a következők aktiválódnak:
- a természetes ölősejtek (NK-sejtek)
- a B-lymphocyták
- a T-lymphocyták.

Egyszóval: védelmi rendszerünk folyamatosan magasabb készenléti állapotban működik, jobban és gyorsabban reagál a minket érő támadásokra. El se kapjuk a betegségeket, vagy ha igen, akkor sokkal hamarabb kilábalunk belőlük.

A hatás adagfüggő

A természetes ölősejtek aktiválása csökkenti az öregedés, a stressz és a szennyezett környezet kellemetlen és káros hatásait. Összességében növeli immunpotenciálunkat.

Fontos! Az immunerősítő fogyasztásánál figyelembe kell venni, hogy milyen hatást akarunk elérni. Ha gyenge az immunrendszerünk és gyors javulást szeretnénk elérni, akkor érdemes nagyobb mennyiséget fogyasztani, míg megelőzésre elég a kisebb adag folyamatos szedése is.

Jegyezzük meg! Kis adagok fogyasztása mellett az első héten semmilyen javulás nem várható, csak azt követően. Rendszeres kis adagú napi fogyasztás mellett az immunerősítő hatás 2 hónap után lesz teljes. Nagyobb mennyiség magunkhoz vételekor viszont már az első héten aktiválódik védelmi rendszerünk! Azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy 1 havi kihagyás után az immunerősítő hatás teljesen megszűnik.

Jó tudni! Az arabinoxylan a természetes ölősejtek aktiválása útján a rosszindulatú daganatokkal küzdők gyógyulási esélyeit is képes javítani, ezért használata daganatos betegek kiegészítő kezelésére is javasolt. A homeopátia és a besugárzás idején 1000 mg/nap, később 500 mg/nap az ajánlott adag.

Rostos-tudnivalók

A finomított gabonakészítmények - mint például a hántolt rizs vagy a fehér finomliszt - fogyasztása kapcsolatba hozható a magas koleszterinszinttel, a cukorbetegséggel, a végbélrákkal és egyes szívproblémákkal.

Míg régebben úgy gondolták, hogy a finom és tápláló élelmiszerek egyben egészségesek is, mára bebizonyosodott, hogy stresszel terhelt életünk során gyakran ennél sokkal többre van szükség egészségünk megőrzéséhez. Időszakonként immunerősítő természetes hatóanyagok kúraszerű szedésével előzhetjük meg a bajt.

A modern élelmiszer-feldolgozó eljárások jelentős része eltávolítja a rostokat az élelmiszerekből, mivel azok befolyásolhatják az ízeket. Ennek ellenére jobb rostban gazdag élelmiszereket fogyasztani, mert elősegítik az egészség és a homeosztázis megőrzését.

H. M.
immunerősítő, rost, rizskorpa

2006-09-02 21:30:44

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop