Hirdetés

Akupunktúrával a ráncok ellen

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb a ráncok ellen alkalmazott arc-akupunktúra, amely sok esetben felváltja a Botox-kezelést. Azok, akik szeretnék visszafordítani az idő kerekét, szívesen veszik igénybe a legújabb szolgáltatást, és azok is váltanak, akiknek elegük van az ismételt Botox-injekciókból.

akupuntúra, arc. ránctalanítás |

InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.

Hasonlóan a hagyományos akupunktúrához, a kezelést végző apró tűket szúr az arc „presszúra-pontjaiba”, ami az eljárás szószólói szerint serkenti a vérkeringést, így feszesebbek lesznek az izmok, és egészben véve fiatalosabb lesz a megjelenés.

Az új eljárással eltűnhetnek a száj környéki, valamint az orrtól a szájig futó ráncok, és a szemöldökök közti barázdák is. Az arc-akupunktúra éppolyan hatásos, mint a Botox-kezelés, anélkül azonban, hogy megbénulnának az arcizmok, állítják a módszer alkalmazói.

A kezelés többe kerül, mint a Botox, nemcsak pénzben, hanem időben is. Egy kezelés New Yorkban 140-200 dollár között van, és 10-20 hetes kezeléssorozatot ajánlanak, majd havonta ún. karbantartó kezelést. Ilyen ütemezés mellett az első évben a számla 2800 dollár vagy annál több is lehet. A hatás állítólag két éven át tart.

A kozmetikai sebészek nem kétlik, hogy a módszer működik, de hiányolják a tudományos bizonyítékokat. Azt mondják, olyan kísérletekre lenne szükség, amelyeknél az arc egyik oldalát akupunktúrával kezelték, a másikat Botox-szal, vagy semmivel sem. Az ezt követő fotódokumentáció kimutathatná a hatást.

HealthDay
akupuntúra, arc. ránctalanítás

2006-04-18 21:45:22

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop