Hirdetés

Terhesség hétről-hétre: 13. hét

terhesség, magzat, fejlődés |

Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K

Mama:

Belépett a második trimeszterbe. Ez az az időszak, amikor a kismamák a legjobban érzik magukat. Túl vannak a terhesség korai szakaszán, több energiájuk van. Most kezdi el a legtöbb kismama valójában terhesnek érezni magát.

Vannak, akik idáig halasztották a jó hír bejelentését. Ha Ön is így van ezzel, tudassa a világgal most, van néhány kreatív módszer erre. Ilyenkor kezdenek az apák és a család is egyre inkább belefolyni a terhességbe, mert most már az ő számukra is realitássá válik. Annyira engedjen másokat foglalkozni a terhességével, amennyi önnek jól esik.

Az orvosi vizsgálaton a következők történnek:
  • Vérnyomásmérés
  • Testsúly-mérés
  • A fundus (méhfenék) magasságának mérése (a méh növekedésének megállapítására)
  • A baba szívhangjai
  • Vizeletvizsgálat
Baba:

Ezen a héten rengeteg a tennivaló. Már kialakult mind a húsz fog, és csöndben várakozik. A baba körülbelül 28 gramm súlyú, és ugyanennyi most a méhlepény súlya is. A baba belei a köldökzsinórból levándorolnak a hasába. Alakulnak a bélbolyhok is, ezek segítik elő a perisztaltikus bélmozgásokat és az emésztést. A pici hasnyálmirigye már képes inzulint kiválasztani.

Papa:

Itt az ideje az ünneplésnek! Vége az első trimeszternek. Lehet, hogy idáig várt, hogy közölje a családdal és a barátokkal, hogy apa lesz. A legtöbben ilyenkor már magabiztosabbak lesznek, és szétkürtölik az örömhírt a baráti körben is.

Ikertippek:

Nem árt csatlakozni valamelyik internetes csoporthoz segítségért, ha ágynyugalmat írtak elő, különösen jól jön, ha ezen az időszakon átsegítik, ráadásul kiváló barátságokat is köthet.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
terhesség, magzat, fejlődés

2009-08-14 09:19:04

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop