Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.

ikerpár, szülés, bulvár | MTI Hírek13 | MTI
A Kansas Cityben élő Danesha Couch június 17-én szülte Darla és Dalanie nevű lányait. A kicsinyek alig egy évvel később érkeztek, mint nővéreik, Delilah és Davina, akik 2015. május 29-én láttak napvilágot - adta hírül az ABS News.

Couch fiai - Desmond and Danarius - 2014. április 13-án jöttek a világra, ám Desmond a szülés után nem sokkal oxigénhiány miatt meghalt.

"Elcsodálkoztam a második alkalommal, mivel férjemmel viccelődve beszélgettünk arról, hogy ismét ikreink születnek" - mondta az édesanya az ABC Newsnak felidézve azt, amikor megtudta, hogy másodszor is ikrekkel várandós.

Couch hangoztatta, hogy korábban nem kapott semmilyen meddőségi kezelést, és valamennyi gyermekét császármetszéssel hozta világra.

A gyermekek ellátása nem egyszerű, napi 35 pelenkát használnak el. Az újszülötteket szoptatja, de az egyéveseknek hetente 100 dollárért vásárol tápszert - tette hozzá.

Marjorie Greenfield, az Clevelandi Egyetemi Kórház nőgyógyász főorvosa elmondta, hogy a jelenség ritka, és részben genetikai okokra vezethető vissza.

Ez részben statisztika, részben genetika. A nőnek valószínűleg nem minden hónapban érik meg két petéje, de vannak olyan emberek, akik genetikailag hajlamosak erre. Ha több pete érik meg, nagyobb az ikerszülés esélye - magyarázta.

| ikerpár, szülés, bulvár
2016-07-21 23:50:12


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^