Terhesség hétről-hétre: 42. hét

terhesség, magzat, fejlődés, terhesség, fejlÅ‘dés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Jó, jó, most azért már nem annyira könnyű. A dereka nagyon fáj, és nem hagyják békén a szomszédok, a rokonok. A megoldás a hívószám-kijelzés. Ez jó ötletnek hangzik, de épp az ellenkező hatást is elérheti vele, az érdeklődők elmennek meglátogatni. Népszerű sport a terhes nők zaklatása.

Komolyra fordítva a szót, tegyen meg minden óvintézkedést a kényelme érdekében. Továbbra is mozogjon és aludjon sokat, igyon sok vizet. És ne feledje, örökké még soha senki nem maradt terhes!

Ha még eddig nem volt hüvelyi vizsgálat, lehet, hogy most megnézi az orvos, megfelelő állapotban van-e a méhszáj. Bár ennek valóban nincs sok köze ahhoz, mikor indul meg a szülés, egyes orvosok és kismamák számára megnyugtató tudni, hogy bizonyos változások végbementek. Ne feledje, nem minden előkészület a szülésre számít hüvelyi vizsgálatnak.

A szülés megindításának lehetnek egészségi okai, bár ennek a hétnek a végére a nők 98 százaléka már a kisbabája társaságát élvezi. Van úgy, hogy a kicsi nem fejlődik kellően, és jobb lenne neki kint. Az is előfordul, hogy az anya valamilyen betegsége (terhességi magas vérnyomás vagy cukorbetegség) indokolja a mielőbbi szülést. Erről csak az orvos dönthet, így aztán élvezze ki a terhesség utolsó heteit. Olvasson a szüléssel kapcsolatos történeteket, fejezze be az utolsó pillanatokra halogatott tennivalóit, menjen sétálni vagy moziba. És ne feledje emlékezetébe vésni a baba utolsó mozdulatait, később hiányozni fognak.

Baba:

A babák a 37-38 hét után már nem igazán nőnek. A valóban túlhordott magzatot (a 42 hét után) inkább a fogyás és a testzsír csökkenése jellemzi.

Számolja a magzatmozgásokat, hogy az orvosi vizsgálatok közti szünetekben is tudja ellenőrizni a kicsi egészségét.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:24:46


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^