Terhesség hétről-hétre: 41. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Még mindig semmi! Azaz hogy nyugalom, nincs egyedül! Míg sok kismamának a kiírt idő előtt születik meg a babája, vannak, nem is kevesen, akiknek később. Ennek oka az esetek többségében az, hogy a szülés várható ideje rosszul lett kiszámítva…

Ilyenkor már valószínűleg gyakrabban látja az orvosát. Vannak, akik vizsgálatokat végeznek, hogy rendben van-e a baba. Vele általában nincs semmi baj, a mamák azok, akik ilyenkor már fáradtak.

Nagyon fontos a több pihenés, az energia-kitöréseket szunyókálással mérsékelje. Gyanakvással fogadja a jót akaró barátok vagy rokonok különféle meséit a szülés megindításáról. Ezek közül egyesek ostobák, míg mások egyenesen károsak lehetnek.

Baba:

Meg van lepve, hogy a baba még mindig bent van? Nem kellene. Ő nagyon is jól érzi magát ott, ahol van. Az átlagos első szülő nő általában négy nappal a kiírt időpont után hozza világra a gyermekét. Ne feledje, a szülés várható időpontja inkább csak találgatáson, semmint tudományos tényeken alapul.

Az orvos ilyenkor ellenőrzi Önt és a babát, megfigyeli a magzatmozgásokat, és a szülés megindulásának jeleit.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:24:29


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^