Terhesség hétről-hétre: 35. hét

terhesség, magzat, fejlődés, terhesség, fejlÅ‘dés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

A terhesség előrehaladtával előjöhetnek az alvászavarok. Vannak, akik szerint így készíti fel a természet a kismamát a babával való együttlétre. Mások úgy vélik, az álmatlanságot a baba egészsége, a szülés vagy a szülői feladatok miatti aggodalom okozza. Számos fizikai oka is lehet annak, hogy nehezen megy az alvás.

Hiszen ha valaki 45 percenként kijár a WC-re, vagy fáj a dereka, az nem segíti elő a jó alvást. Ne igyon sokat lefekvés előtt, és csak akkor feküdjön le, ha már eléggé elfáradt.

Szülés előtt az alábbiakról nem árt tudni:
  • a szülés gyógyszeres felgyorsítása
  • a magzat monitorozása vajúdás közben
  • fájdalomcsillapítás
  • a kényelmet elősegítő intézkedések
  • epidurális érzéstelenítés
  • fogós műtét
  • császármetszés.
Baba:

A kicsi súlya most 2,15 kilogramm, bár a terhesség késői szakaszában nagyobbak lehetnek az eltérések ezen a téren, mint a terhesség elején. A baba hetente átlagosan 20 dekát hízik. Most már a fejétől a lábujjáig mérik a hosszát, nem a fejtől a farig, mint eleinte. Minden szervrendszer már régóta jelen van, most már csak a „végső simításokat” végzi a természet.

Ikertippek:

Az ikrek mintegy 35, a hármasikrek 80 százaléka már megszületik, szemben az egyes szülések 5 százalékával.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:22:57


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^