Terhesség hétről-hétre: 26. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Eddig csak a kismama érezte a baba rúgásait, mozgását, most már mások is érzik, kívülről. Jó érzés ezt megosztani másokkal.

Új feladat az alváshoz szükséges kényelmes testhelyzet megtalálása. Minden alvásra szükség van az alatt az idő alatt, amikor épp nem járkál ki éjszaka inni, egy kicsit falatozni, vagy épp a toalettre.

A testpárnával megtámaszthatja lábait és növekvő hasát. Ha ez nincs, több párnát használjon erre a célra. A párnákkal az a probléma, hogy nemsokára már egynél több ember számára nem marad hely az ágyban.

Baba:

A baba bőrén keresztül látszanak az erek, bár a bőr az átlátszóból mostanára már áttetszővé vált.
A kicsi hallja önt, és a körülötte levőket. Bár feltételezzük, hogy a méhben csönd és nyugalom van, a babát már régóta zajok veszik körül. Hallja az ön szívverését, bélmozgását és más testfunkcióinak zaját, csakúgy, mint a külvilág hangait. Most érezheti, ahogy a kicsi egy hirtelen zajra mintha ugrana egyet.

A méhben némi fény is dereng, így a baba különbséget tud tenni a fény és a sötétség között.

Súlya közel 800 gramm, hossza 32,5 cm.

Ikertippek:

Furcsán érzi magát? Mintha szorítana a hasa. Az összehúzódás legkisebb gyanújára is szóljon az orvosának. A koraszülést sokkal könnyebb idejében megállítani, és minden napot, amit a babák bent töltenek, azt nem az intenzív osztályon töltik. Az orvos valószínűleg a kórházba küldi majd megfigyelésre, kap infúziót, hogy ne száradjon ki, és az is lehet, hogy az összehúzódások elállítására valamilyen gyógyszert is kap.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:21:15


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^