Terhesség hétről-hétre: 19. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Ha eddig még nem keresett kismamatornát vagy szülésre előkészítő csoportot, eljött az ideje. Kiváló módja ez a terhességről, a vajúdásról és a szülésről való információk megszerzésének. Sokféle ilyen tanfolyam létezik, válassza ki az önnek legmegfelelőbbet. Orvosi kutatások igazolják, hogy könnyebben, stresszmentesebben szülnek a felkészítésen részt vett kismamák.

Baba:

Ezen a héten ugyancsak imponáló a baba fejlődése. Súlya már 227 gramm, ha kislányról van szó, a petefészkek már tartalmaznak már kezdetleges petéket is. A baba testén megjelenik a lanugo, a magzatpihe, ami egészen a szülésig megmarad, sőt, van, hogy az arcon vagy a füleken utána is látható.

A már kialakult tejfog-csírák mögött fejlődnek az állandó fogak kezdeményei.

Ikertippek:

Jó dolog a gyerekszoba berendezése, és ikrekkel lehet, hogy ezt valamivel korábban el kell kezdeni. Az egy baba számára szükséges ruhák mintegy másfélszeresére lesz szükség. Vannak kismamák, akik a megkülönböztetés megkönnyítésére színkódot alkalmaznak a babáknál.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:19:56


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^