Terhesség hétről-hétre: 18. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Most már kezd nehezebbé válni az alvás. A kényelmes alvási helyzet megtalálásához segíthetnek a párnák, valamint az, ha lefekvés előtt kiüríti a hólyagját.

Ha eddig még nem tette meg, elkezdhet játszani a nevekkel. Nézze át a családban előforduló neveket, olvasson könyveket, keressen névkombinációkat. Vigyázzon, nehogy a monogram vagy a nevek összeolvasva valami durvaságot adjanak ki. Nem előnyös, ha a gyerekek neve ugyanazzal a betűvel kezdődik.

Baba:

A kicsi igen gyorsan fejlődik, már 205 mm és 198 gramm. A csontosodási folyamat folytatódik, kialakulnak az ujjbegyek és az ujjlenyomat is.

Ikertippek:

Ha aranyere vagy visszértágulása van, igyon sok vizet, és, ha csak lehet, tegye föl a lábát. Minél több a baba, annál nagyobb a test alsó részén az erekre nehezedő nyomás.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2011-01-25 11:42:02


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^