Terhesség hétről-hétre: 14. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Mostanra már nyilvánvalóvá váltak a szervezetében végbement hormonális változások. Ezek közül sok bőrelváltozás formáját öltheti. A hasa közepén megjelenhet egy sötét csík, az ún. linea negra. Az areola, a mellbimbók környéke is sötétebb és nagyobb lehet. A méh körülbelül grépfrút méretű.

Baba:

A kicsi most mintegy 12,5 cm. Már tud vizelni, és bele is pisil a magzatvízbe. Ebben gyakorolja tüdővel való légzést is.

A magzatvíz döbbenetes anyag. Háromóránként tökéletesen képes regenerálódni. Annyi bizonyos, hogy részben a magzat vizeletéből áll, de pontos összetétele a mai napig nem ismert. A természet tartogat még meglepetéseket a modern orvostudomány számára.

Ikertippek:

A többes terhességnél még mindig lehet amniocentézist alkalmazni, ha gondolja, beszéljen orvosával.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:19:14


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^