Terhesség hétről-hétre: 7. hét

terhesség, magzat, fejlődés, terhesség, fejlÅ‘dés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

A hormonális változások miatt pattanások jelenhetnek meg az arcán. Még ha újra kamasznak látja is magát, ezzel a kis problémával nincs egyedül.
Léteznek tanfolyamok a terhesség korai szakaszában levő nők és partnereik számára is. A részvétel segít párjának is átélni ezt az átmeneti időszakot, és mindkettőjüket felkészíti a várható eseményekre. Keresse fel orvosát, a helyi szakrendelést a tanfolyamok listájáért.

Baba:

A baba ilyenkor a fejétől a faráig már 7-9 mm. Jelen vannak a nemi szervek kezdeményei, de ilyenkor még nem lehet tudni, fiú lesz-e vagy lány. Alakulnak az orrcimpák.
Ebben az időben igen gyors fejlődésen mennek át a magzatok, a vesék kialakulásának három fázisából most tart a másodiknál.

Papa:

És mi van a szexszel? Nem szabad róla múlt időben beszélni, de a terhesség alatt végig komoly téma lehet a libidó. Lehet, hogy furcsa érzés egy terhes nővel szeretkeznie, de ne aggódjék, ez, ha nincs probléma a terhességgel, teljesen rendben van. A lényeg az, hogy – különösen az első trimeszterben – a nők elveszíthetik érdeklődésüket a szex iránt. Ennek sok oka lehet, de ne hagyják, hogy ez megrontsa a kapcsolatukat. Beszéljen párjának érzéseiről, vágyairól, és hallgassa meg ugyanolyan figyelmesen az övéit. A második trimeszterben, amikor a rosszullétek és a fáradtság már elmúlt, a legtöbb nőnek fokozódik a libidója.

Ikertippek:

Többes terhesség esetén különösen fontos az étkezés. Egyes orvosok szerint, ha a mama az ikerterhesség elején többet hízik, nagyobb az esélye az egészséges babáknak, mivel az ikrek gyakran születnek idő előtt.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:25:15


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^