Terhesség hétről-hétre: 3. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Megtörtént az ovuláció, és sperma is került a hüvelyébe. Vannak nők, akik amikor a pete beágyazódik, kis pecsételő vérzést tapasztalnak. Emiatt nem kell aggódni. A szervezet ilyenkor egy, az immunrendszert elnyomó fehérjét termel, az ún. EPF-et (Early Pregnancy Factor), hogy a szervezet ne tekintse a babát betolakodó idegennek.

Baba:

Ezen a héten történik meg a beágyazódás! A pete és az ondósejt találkoztak a petevezetékben, és a pete megkezdi a méhbe vezető 7-10 napos vándorútját. A sejtosztódás azonnal megkezdődik, és az út folyamán végig tart. Ha a petesejt már beágyazódott, a babát blasztocitának nevezik, átmérője 0,1-0,2 mm.

Papa:

Ön most vagy boldog tudatlanságban leledzik, vagy izgatottan várja a terhességi teszt eredményét. Bármelyik eset álljon is fenn, ne hagyjon fel a már korábban elkezdett jó szokásaival, sőt, alakítson ki újakat.

Ikertippek:

Ha meddőség elleni kezelésen vett részt, a kezelés típusától függően nő az ikerterhesség esélye, amelynek valószínűsége 1 a 40-hez.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:22:00


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^