Terhesség hétről-hétre: 2. hét

terhesség, magzat, fejlődés, terhesség, fejlÅ‘dés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Megvastagszik a méhnyálkahártya, készül az ovuláció. Vannak nők, akik ténylegesen érzik is a peteérés idejét, ilyenkor fájhat a has egyik oldala.

Nagyon fontos megismerni a családban előfordult betegségeket. A terhességgel és a szüléssel kapcsolatos szövődmények mintegy 75 százalékát már az első rendelésen ki lehet szűrni. Olvasgasson a teherbe esésről és a fogamzás előtti teendőkről.

Baba:

Már nem kell sok hozzá!

Papa:

Tudta, hogy a boxer alsót viselő férfiaknak megnő a spermiumszámuk? Ha szoros alsót vagy nadrágot visel, a herék hőmérséklete megemelkedik, ami rossz hatással van a spermiumokra.

Ikertippek:

Ha egynél több pete érik be, van rá esély, hogy ikerterhesség következik be. A természetes módon megfogant ikrek aránya 89 szülésből egy.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:20:04


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^