Terhesség hétről-hétre: 1. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Ha épp elkezdődött az utolsó menstruációja, és babát terveznek, ajánlatos, hogy a fogamzás előtt fokozottan törődjék egészségével. Ha ezt mindeddig még nem kezdte volna el, mindenesetre viselkedjék úgy, mintha terhes lenne. Jó, ha szedi a minden gyógyszertárban kapható terhességi vitamint, amelyben van 0,4 mg folsav, mert ezzel megelőzhető a velőcsőzáródás rendellenessége. Ajánlatos abbahagyni a hormonális fogamzásgátlást, és kerülni a többi vegyi anyagokat is, ilyenek az alkohol, a dohányzás (még a másodlagos füst is), a röntgensugár, a vény nélkül kapható gyógyszerek, és ajánlatos az orvos által felírt és szedett gyógyszerek szedését is megbeszélni.

Baba:

Ahogy a méh nyálkahártyája leválik, a hormonok egy újabb pete érését készítik elő.

Papa:

Sok leendő apa is kezd figyelni arra, mit eszik, és mit iszik. Az apa egészsége igen fontos a kicsi fejlődése szempontjából. Ideális alkalom most abbahagyni a dohányzást, jobb étkezési szokásokat felvenni, és egészséges célokat kitűzni.

<< Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:18:21


A terhesség hatása az agyra

A terhesség alatt a nemi hormonok szintje szélsőséges hullámzást mutat, drasztikus testi és lelki változások zajlanak le. A kilenc hónap alatt a nőket annyi ösztrogén ...


Tíz napon belül kétszer esett teherbe egy ausztrál nő

Tíz nap különbséggel fogant ikreknek adott életet egy ausztrál nő, akinek korábban azt mondták a szakemberek, hogy talán sohasem fog teherbe esni.


Az apa dohányzása fejlődési rendellenességet okozhat

Azoknál a gyerekeknél, akiknek apjuk még a fogamzás előtt dohányzott, háromszoros az asztma veszélye a nemdohányzókhoz képest.


Két éven belül három ikerpárt hozott a világra egy kansasi nő

Két éven belül már a harmadik ikerpárt hozta a világra egy 20 éves kansasi nő, ami nőgyógyászok szerint nagyon ritka jelenség.


Teherbeesés: tévhitek és a valóság

Ha családot akar alapítani, készüljön fel arra, hogy tanácsokat kap. Készüljön fel arra is, hogy sok részigazsággal vagy teljesen téves információval fogják elhalmoz...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^