Terhesség hétről-hétre: 37. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Ekkor már „időre” születettnek tekinthető a baba, és a legtöbb esetben ilyenkor már nem tesznek semmit, hogy a szülést késleltessék. Ha ez eddig még nem történt meg, ideje megtekinteni, hol fog szülni. Ha otthon kíván szülni, hívjon össze mindenkit, hogy el tudja mondani, kitől mit vár. Sok sértődést meg lehet ezzel előzni.

Nagyon sokan arra kíváncsiak, vajon fogják-e tudni, mikor kezdődik a vajúdás. Számos módja van annak, hogy meg lehessen különböztetni az igazi fájásokat a jóslófájásoktól. Beszéljen erről a különbségről orvosával.

A szoptatás

Sokan nem hallottak még a szoptatás előnyeiről, sem a szoptatást támogató szervezetekről?

A szoptatásnak számos előnye van, íme néhány ezek közül: kevesebb allergia, az anya emlőrákjának csökkent kockázata, kevesebb fülfertőzés a babánál, magasabb IQ, az állkapocs jobb állása, a hirtelen bölcsőhalál csökkent kockázata, és még sorolhatnánk.

A mesterséges táplálás

Vannak, akik orvosi vagy más okokból az üvegből történő táplálást választják, de sajnos nem fordítanak elég figyelmet arra, hogy elsajátítsák a helyes etetést, ez ugyanis veszélyeket rejthet magában. Olvassa el gondosan a tápszer utasítását.

Baba:

A kicsi úgy gyakorolja a légzést, hogy beszívja a magzatvizet. Néha még csuklik is.
Figyelje az utolsó hetekben a kicsi rúgásait, akár hiszi, akár nem, hiányozni fognak.

Ikertippek:

Ha még nem címezte meg a borítékokat, melyekben a babák érkezését adják hírül, akkor itt az ideje. Ha ugyanis már megérkeztek, rengeteg tennivalója lesz, és a borítékcímzés valószínűleg a lista legaljára szorul majd. Csináljon meg mindent, amit még tud a szülés előtt, hogy aztán ki tudja élvezni azt a kis nyugalmat, ami majd a hazajövetel után marad.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:23:17


Az ülő életmód gyorsítja az öregedést

A naponta több mint tíz órát ülő és kevés testmozgást végző idősebb nők sejtjei gyorsabban öregszenek, mint azoké, akik kevesebbet űlnek és többet mozognak napkö...


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kuta...


Miért bal oldalt?

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább bal oldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a helyzet aktiválja a gyermek jobb agyfélt...


A csecsemők mogyoróhoz való fokozatos hozzászoktatását ajánlják az új amerikai irányelvek

Megelőzhető a mogyoró allergia kialakulása - olvasható az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) új irányelveiben, amelyek szerint a csecsemők többségét már ...


Holnaptól megjavulok

A legtöbben újévkor megfogadunk valamit, sajnos azonban a legtöbb újévi fogadalom Valentin-napra már csak vágyálom marad.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^