Hirdetés

Könnyedén a kilók ellen

Tavasszal kinek van kedve az edzőteremben izzadni? A friss levegőn azonban nem csak sétálni vagy futni, kerékpározni lehet. Az alábbiakból kiderül, milyen hasznos sporteszközöket rejt egy park vagy játszótér.

edzés, edzésprogram |

InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.


Semmire nincs szükségünk, mindent készen találunk, elég egy pad, egy fa, néhány lépcső és játszótéri korlát. Ha az alábbi 40 perces gyakorlatot hetente négy alkalommal elvégezzük, és még sétát is beiktatunk, 4 hét alatt 6 kilót le lehet adni.

1. Nyújtózzunk az égig

Álljunk egy pad elé, a bal lábunkkal lépjünk fel a padra.
Szorítsuk le a lábunkat erősen a padra, és álljunk fel rá, miközben a jobb kezünkkel magasra nyújtózunk, majd lassan ereszkedjünk vissza. 15-ször ismételjük, majd újra a másik lábbal.

2. Séta iramokkal

Menjünk tíz másodpercet közepes tempóban, majd húsz másodpercet gyors iramban, összesen két percen át.

3. Fekvőtámasz a padon

Kezünkkel a padon álljunk fekvőtámaszba.
Egyenes háttal ereszkedjünk le a mellünkkel a pad felé, majd lassan nyomjuk fel magunkat kiinduló helyzetbe. Ismételjük 15-ször.

4. Séta támadóállásokkal

Álljunk vállszélességben széttett lábbal, majd lépjünk ki a jobbal és hajlítsuk a térdünket támadóállásba. A felsőtest maradjon függőleges, a jobb térd a bokával egyvonalban. Helyezzük a testsúlyunkat a jobb lábunkra felálláskor, majd lépjünk ki előre a ballal, és ismételjük meg a mozdulatot így is. Két percen át végezzük a gyakorlatot, lehetőleg gyors ütemben.

5. Öleljük át a fát

Keressünk egy karcsú, de erős fát, zárt lábbal álljunk szembe vele, öleljük át, és kulcsoljuk a kezünket, majd dőljünk lassan hátra.
Hátizomból és bicepszből lassan húzzuk magunkat vissza a fa felé. Ismételjük a gyakorlatot 15-ször.

6. Felugrás

Keressünk egy korlátot a játszótéren, olyan magasat, hogy a lábunk még leérjen, ha megfogjuk. Kapaszkodjunk meg, hajlítsuk a térdünket, és ugorjunk egyet, miközben felhúzzuk a felsőtestünket a korlát felé. Nyújtsuk a karunkat lassan vissza kiinduló helyzetbe. Ismételjük 15-ször.

7. Lépcsőzés

Néhány lépcsőfokon lépdeljünk fel és le, minél gyorsabb tempóban összesen két percen át.

8. Függeszkedés

Keressünk egy korlátot, olyan magasat, hogy a lábunk még leérjen. Függeszkedjünk fel rá, és hajlított térdünket húzzuk fel a mellünkhöz. A hátunk legyen egyenes, majd minél lassabban ereszkedjünk vissza kiinduló helyzetbe.

9. Séta iramokkal

Menjünk tíz másodpercet közepes tempóban, majd húsz másodpercet gyors iramban, összesen két percen át.

edzés, edzésprogram

2017-03-19 20:07:36

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop