Kifogások helyett

A séta a legolcsóbb és elgegyszerűbb testmozgás, ami azon túl, hogy frissíti a testet-lelket, számtalan előnnyel jár, azonban egy idő után unalmassá válhat. Ha nincs kedvünk sétálni, próbáljuk ki a következőket.

séta, testmozgás | InforMed Hírek8   InforMed | Szabó, I.
1. Ígérjük meg valakinek

Könnyebb úgy kimozdulni, hogy előtte megbeszéljük egy baráttal, ismerőssel, rokonnal, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valóban el is megyünk.

2. A változatosság gyönyörködtet

Ha unjuk a sétát, legyen ezúttal nordic walking, vagy esetleg válasszunk magunknak más útvonalat.

3. Tűzzünk ki valamilyen célt

Ez lehet napi tízezer lépés vagy egy plusz kilométer, de akár egy pipa is a naptárban, hogy „igenis, megcsináltam”.

4. Séta otthon

Ha valamilyen ok miatt nem tudunk elmenni hazulról, otthon is lehet sétálni, helyben járni.

5. Azért menjünk, mert megtehetjük

Van, akit az motivál, hogy egyszerűen megteheti, hogy használja a lábát – mert van lába.

6. Viseljünk lépésszámlálót

Játék lehet az amúgy kötelezőnek és unalmasnak tűnő sétából. Lássuk csak, vacsorakészítés közben hányat lépünk, vagy tűzzük ki célul a 2 ezer lépést a kedvenc sorozatunk nézése közben.

7. Csak azért is

Az első lépés a legnehezebb. Ha egyszer kilépünk az ajtón vagy rálépünk a futópadra, már nem fordulunk vissza. Ne keresgéljük az ürügyeket, miért nem mozdulunk ki. Nosza, vágjunk bele!

| séta, testmozgás
2010-10-14 11:40:36


A testedzés mellékhatása

Hetente háromszor végzett legalább fél óra testedzés ideiglenesen megnöveli a spermiumszámot, de egy hónapon belül ismét elkezd csökkenni, ha a férfiak abbahagyják a ...


A jóga és az immunrendszer

A jóga reneszánszát éli, amit elsősorban a test erősítése és hajlékonyságának fokozása terén elért látványos eredményeinek köszönhet, de kevesen tudják, hogy a...


Alexander-technika hátfájás ellen

Brit kutatók bizonyították, hogy az Alexander-módszerrel enyhíthető a krónikus hátfájás. Ezzel a technikával megtanulható, hogyan üljön, álljon és járjon a beteg ...


Nem segít a technológia

A lépésszámláló viselése nem segíti a lefogyást, közölte a Pittsburghi Egyetem kutatócsoportja a Journal of the American Medical Association (JAMA) orvosi folyóiratban.


Nagy magasságokban erősen megnövekszik a szabadgyökök száma az alpinisták szervezetében

Nagy magasságokban megnövekszik a szabadgyökök mennyisége az alpinisták szervezetében - állapították meg kutatók egy Dél-Tirolban végzett tereptanulmány során.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^