Hirdetés

Nyugtató ételek és italok

Ha stresszes, fáradt, ingerült, ne nyúljon azonnal gyógyszerhez, nézzen körül a piacon vagy a kamrában! Az alábbiakban olyan ételeket és italokat sorolunk fel, amelyek csökkentik a test és a lélek feszültségét.

étel, stressz |

InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.

Joghurt

A joghurt sok B12-vitamint tartalmaz, ez a vitamin segíti a többi B-vitamin munkáját, a pánik és szorongás csökkentésével pedig lelki egyensúlyt teremt.

Avokádó

Az avokádó is kiváló B12-vitaminforrás.

Zöld tea

A zöld teának számos előnye van, teanin-tartalmának köszönhetően stresszcsökkentő hatású is.

Cseresznye

Egyes gyümölcsök, mint például a cseresznye, alacsony glikémiás indexűek, ezért szabályozzák a várcukor- és stabilizálják az energiaszintet. A benne levő szénhidrátok fokozzák a hangulatjavító szerotonin-termelést.

Paprika

A legtöbb zöldséghez hasonlóan a paprika is alacsony cukortartalmú, és stabilizálja a vércukrot, szénhidráttartalma miatt pedig hangulatjavító hatású.

Földimogyoró

Fehérjében gazdag, ami meggátolja a vércukorszint ingadozását, így stabilizálja a hangulatot. A benne levő B6-vitamin serkenti a szerotonin termelődését.

Keserű csokoládé

A keserű csokoládé megemeli a relaxációhoz szükséges neurotranszmitterek, a szerotonin, az endorfinok és a dopamin szintjét.

Szójatej

A szójatej B1-vitamint tartalmaz, ami elősegíti az egészséges idegműködést, a szénhidrátokat pedig energiává alakítja át.

Csirke

A csirkehús B6-vitaminforrás, a szerotonin előállításában van szerepe.

Héjában sült krumpli

A benne levő B6-vitamin segít az agynak szerotonint előállítani. Minden olyan táplálék, ami az agyműködést segíti, egyszersmind csökkenti a szorongást is.

Napraforgómag

Izomlazító hatású magnéziumot tartalmaz.

Tészta

Meggátolja, hogy a vércukorszint hirtelen megemelkedjen. A tészták rostban is gazdagok, ami a hormonális egyensúly megtartásában játszik szerepet.

More.com, kép: sxc.hu
étel, stressz

2010-08-23 13:28:16

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop