Hirdetés

Hogy ne legyen pokol az ünnepekből

A karácsony és az újév gyakran próbára teszi a legjobb párkapcsolatot is. Hogyan kerüljük el a rejtett buktatókat?

karácsony, stressz, ünnep |

InforMed Hírek29   InforMed | Dobos, L.

Kép: Freepik
Kultúránk számos képet teremtett a tökéletes ünnepekről, a tökéletes családi együttlétről, ajándékokról. A valóság azonban a közelében sem jár ezeknek az idilli képeknek.

Egy kis tervezéssel azonban nemcsak a tennivalóinkat tudjuk rendszerezni, de fel is készülhetünk lélekben.

Fontos, hogy az elvárásainkat kicsit fogjuk vissza, sok valódi vagy vélt csalódástól tudjuk magunkat és partnerünket megkímélni.

Túl nagy elvárások

Megoldás: Legyünk őszinték a tekintetben, mire is van igazából szükségünk. Jó, ha az elvárásainknak hangot is adunk, társunk nem gondolatolvasó. Beszéljünk nyíltan, őszintén arról, mit is várunk az ünnepektől.

Ha a partnerünk úgy érzi, nem tudunk örülni

Megoldás: Van, aki képtelen kimutatni az érzelmeit, és nehezére esik elfogadni ajándékot, bókot, sőt szeretetet is. Ha az elfogadás iránt negatív érzéseink vannak, ez nem lesz könnyű feladat. Próbáljuk meg hát tudatosan megközelíteni a kérdést, készüljünk fel előre, hogy örömünket kimutassuk.

Gondok a rokonsággal

Megoldás: A vitás kérdéseket, családi feszültségeket ne a karácsonyi ebéd alatt akarjuk rendezni. A semmiségekről való csevegés nagyon hasznos ilyenkor.

Ne a sógornőnk politikai nézeteivel vitatkozzunk, hanem dicsérjük meg a süteményét. A nagymamát se sokkoljuk szenteste azzal, hogy most költöztünk össze a kedvenc unokájával.

Túl sok program

Megoldás: Vannak igen kiterjedt rokonságok, a többszörösen elvált felmenők végiglátogatása nem mindig öröm társunk számára. Nem szentségtörés, ha ilyenkor külön programot szervezünk, ki-ki meglátogathatja a szülei családját. Sok feszültségnek, veszekedésnek vehetjük elejét ezzel, és kellemesebb időt tölthetünk a partnerünkkel.

Nagy stressz, túlcsorduló érzelmek

Megoldás: Mivel az alkohol nemcsak ellazít, de érzelmi kitöréseket is előidézhet, óvatosan a pohárral! A feszült helyzeteket nem igazán oldja meg, ha még be is rúgunk a családi vacsorán.

karácsony, stressz, ünnep

2023-12-18 19:06:58

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop