Hirdetés

A szem nem csak a lélek tükre – az életkoré is

Az életkorra és a fáradtságra legjobban valakinek a szeméből lehet következtetni. A Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálatban fiatal, átlagosan 21 éves felnőttek vettek részt. Egy számítógép monitorján idősebb emberek arca jelent meg előttük, miközben a kutatók egy kamerával követték a szemmozgásukat, majd elemezték, mit és mennyi ideig néznek.

esztétikai sebészet, plasztikai, életkor, szem, ráncok |

InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.

Megállapították, hogy az életkor becslésénél a fiatalabbak leggyakrabban az illető szemét és a szem környékét vizsgálják, és csak utána a homlokát és orrát.

Ha a fáradtságra kérdeztek rá, szintén a szem környékét nézték először a vizsgálat alanyai.

A kísérlet első részében a résztvevőknek öt másodpercig mutatták az idősebb emberek digitális képeit, majd meg kellett mondaniuk, hány évesnek nézik őket. Ugyanazt a 48 képet a vizsgálat második felében ismét megmutatták, de más sorrendben, akkor a fáradtság fokát kellett felmérni.

A kutatók szerint a szem és környéke a legfontosabb terület, mely alapján az életkort és a fáradtságot meg lehet ítélni, ezért felmerül az a lehetőség, hogy fiatalító plasztikai műtéti beavatkozást itt kellene elkezdeni.

Health.com
esztétikai sebészet, plasztikai, életkor, szem, ráncok

2009-02-10 20:19:50

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop