Hirdetés

Szexuális eksztázis

Gondolt-e már arra szeretkezés alatt vagy után, hogy valami hiányzik, hogy valahogy többnek kellene történnie? Ha igen, tartson velünk, hogy bepillantást nyerhessen a Margo Anand szexuálpszichológus által kidolgozott módszerbe, amellyel lehetővé válik a szexuális eksztázis megélése!

|

Ideál - Reforméletmód magazin 2005 ;17(6):70-71   Celsus Kft. | Czellér T., E.

Első szexuális csúcsélményem Párizsban történt meg velem - írja könyvében Margo Anand. - Tizennyolc éves voltam akkor. Partnerem, Robert magas volt, jóképű, levett a lábamról. A szex nyers volt, primer és vad, teljesen megfelelt annak az elképzelésemnek, hogy miként viselkedik egy „igazi férfi” a nővel…

Eggyé válva…

„Egyik este a szokásos energikus módon szeretkeztünk, amikor megkértem Robert-t, lassítson egy kicsit, próbáljunk ki valami újat. Megálltunk, és egyszerűen lazítottunk, összefonódva. Én voltam felül, és ezért a szerepek megcserélődtek - úgy éreztem, partnerem nőiesebb, befogadóbb állapotba került. Percekig maradtunk ellazultan, mégis szexuális izgalommal a testünkben. Hamarosan valami meleg, ragyogó energia kezdett szétáradni egész medencémben. A szexuális izgalmat fenn akartuk tartani, ezért, amikor lanyhulni kezdett, újrakezdtük megszokott aktív szeretkezésünket. Majd éppen az orgazmus előtti pillanatokban megálltunk, ellazultunk, és újra mozdulatlanok maradtunk. Többször elismételtük ugyanezt, és egyszer csak valami egészen váratlan történt. Hirtelen úgy tűnt, egy határtalan térben lebegünk, amit melegség és fény tölt ki. A testünk közötti határok feloldódtak, és ezzel együtt a különbség is megszűnt nő és férfi között. Egyek voltunk! Az élmény időtlenné vált, úgy tűnt, örökké így maradunk. Nem volt bennünk vágy az orgazmusra. Még arra sem, hogy szeretkezzünk. Nem volt szükség arra, hogy bármit tegyünk, nem volt már mit elérni. Eksztázisban voltunk.”

Égig érő szex

E meghatározó élmény után Margo Anand rádöbbent, hogy a szeretkezés a nemi szervi orgazmuson kívül más kívánatos állapotokhoz is elvezethet. Tudta, hogy a rendszeres gyönyör és a gyermeknemzés valóban nem a végső cél, ellenkezőleg, éppen csak a kezdet. Ezért eltökélte, hogy tanulmányozni fogja a szexualitással egybekötött eksztatikus állapotok elérési módjait. Elhatározását tettek követték, s 15 évnyi kutatómunka. Ez idő alatt megismerte és elemezte az eksztatikus szexualitás nagy tradícióit, mint például a tantrát, majd kifejlesztett egy olyan egyedülálló utat - égig érő szexnek nevezte el -, mely elvezet a szexuális eksztázishoz.

Újjászületés a szerelemben

Az égig érő szex az eksztázisra helyezi a hangsúlyt, és elhatárolja magát a szexuális forradalomtól. Ez utóbbinak köszönhető egyébként, hogy egyre több ember létesített jó érzéssel egyre több szexuális kapcsolatot, egyre több-mindenkivel. Könyvek és cikkek ezrei tanácsokat osztogattak, miként lehet az e téma iránt érdeklődőknek egyre több és egyre intenzívebb orgazmusuk, hogyan hangolják azt össze partnerükkel, és nyújtsák meg örömérzetük időtartamát. Sokan el is érték ezeket a célokat, de a pszichológusok és a szociológusok kimutatásai szerint az orgazmus elérhetővé válása sem pszichológiailag, sem érzelmileg nem hozott hosszú távú megelégedést! Az, hogy a szexhez úgy viszonyulunk, mint bármi más tevékenységünkhöz, önmagunk korlátaiba ütköztet. Egónknak az tetszik, ha kikapcsolódásból, szórakozásból élünk szexuális életet, vagy ezáltal szerzünk bizonyosságot arról, hogy még mindig vonzóak vagyunk.

FONTOS! Ez azonban elvonja figyelmünket valós szexuális lehetőségeinktől! A szex ugyanis nem önmagáért való átmenti gyönyör, hanem eksztatikus énünk újjáélesztése a szerelemben!

Fejezetek a gyönyör útján

Margo Anand A szexuális eksztázis művészete című könyvét - azaz az égig érő szexhez vezető utat - tizenkét fejezetre osztotta. Íme, következzen egy-egy villanásnyi ezekből!

Égig érő szex és a tantra

  • E fejezet elénk tárja a szakrális szexualitást, ezért felül kell vizsgálnunk eddigi elképzeléseinket a szexualitással kapcsolatban.

Benső szeretőnk felébresztése

  • Összeismerkedünk benső szeretőnkkel, s szembesülünk azzal, hogy elsősorban önmagunkat kell szeretnünk ahhoz, hogy másokat szerethessünk. Nem partnerünk, hanem mi magunk vagyunk saját orgazmusunk forrása!

A bizalom kapujának megnyitása

  • Ahhoz, hogy védettnek érezhessük magunkat új törekvéseinkben, létre kell hoznunk egy szakrális területet. Ezt követően megkezdhetjük a nyílt kommunikációt partnerünkkel. Szívtől szívig érő kapcsolatot teremtünk partnerünkkel.

Az intimitás elmélyítése

  • Megtanuljuk eltörölni az unalmat és a hétköznapiságot párkapcsolatunkból. Elsajátítjuk a csábítás törékeny művészetét.

Az eksztatikus test értékelése

  • Felkészítjük testünket az eksztázis magas szintű energiájának üdvözlésére, befogadására, miközben felébresztjük érzékiségünket, megtanuljuk nagyra becsülni testünket.

A belső fuvola megnyitása

  • Megtanuljuk a belső fuvola, azaz a szakrális csatorna megnyitását, amely összeköti hét energiaközpontunkat. Így felkészülünk a teljes testet érintő orgazmusra.

Gyönyörszerző szertartások önmagunknak

  • Megtanuljuk önmagunk szeretetét és az önmagunknak való gyönyörszerzés művészetét, majd - túllépve a bűntudaton és a szégyen érzésein - megmutatjuk partnerünknek is, mi az, ami örömet szerez számunkra.

A benső nő és a benső férfi harmonizálása

  • A szerelemről és a párkapcsolatról tanulunk. Különböző szerepeket játszunk el - férfit és nőit, aktívat és passzívat, adót és befogadót -: mindezzel elősegítjük, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozottá váljon.

Az extatikus válaszreakció felébresztése

  • Amikor mindkét partner testében kifinomul az energia, és a kapcsolatban megfelelő szintet ér el az intimitás és a harmónia, akkor készen állunk az eksztázis üdvözlésére.

Az orgazmus kiterjesztése

  • Megtanuljuk kigyógyítani szerveinket a korábban elszenvedett érzelmi és fizikai traumáikból, és nagymértékben megnöveljük az örömérzés képességét nemi szerveinkben.

Az orgazmustól az eksztázisig

  • Ha már teljes mértékben élvezni tudjuk a nemi szervi szexualitást, eljön az ideje annak, hogy megtanuljuk az orgazmus energiáját a belső „Fuvolán” keresztül felvinni az agyig, ahol eksztázisként tapasztalhatjuk meg.

A gyönyör hullámának meglovagolása

  • Az égig érő szex legmagasabb szintjének megtapasztalása: a gyönyör hullámának meglovagolása. Ez a szexuális eksztázis igazi művészete. A szerelmeskedés szubtilis, befelé forduló módja, ahol a belső „fuvolában” áramoltatjuk az izgalmi energiát partnerünkkel együtt, ezzel létrehozzuk az energia végtelen és eksztatikus körmozgását.
  • Eme végponthoz miért van szükség oly sok előkészületre? Margo Anand-t idézve: „Az eksztatikus szexualitás tantrikus hagyománya kihangsúlyozza a hozzáértő előkészületek fontosságát, hogy mire eljön az egyesülés ideje, addigra teljesen összeforrottnak és gyógyultnak érezhessük magunkat. Ekkor készen állunk majd e készségek beépítésére szerelmi életünkbe és arra, hogy a szeretkezés ünneppé váljon.”

Isteni villám

„A prométheuszi eksztázis úgy tör ránk, mint egy isteni villám, ami elpusztít minden korlátot, akadályt, és tökéletesen váratlan élményt hoz.

Az embert elárasztja a természetfölötti szépség fénye, és megtapasztalja a szent reveláció állapotát. Mélységes érzelmi, intellektuális és spirituális felszabadulást él meg, s a kozmikus inspiráció és felismerés lélegzetelállító birodalmaiba nyer bebocsáttatást.”

(Stanislav Grof)

Czellér T. Erika

2005-06-07 09:44:36

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop