Szex a menopauza után

Egy új vizsgálat szerint a menopauza utáni korban lévő nők 80 százaléka továbbra is szeretne szexuálisan aktív maradni. A brit kutatás célja az volt, hogy megvizsgálják a menopauza hatását a nők libidójára. A vizsgálatban több mint 2500 nő vett részt.

szex, libidó, menopauza | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Dr. Heather Currie, a kutatás vezetője szerint a legfontosabb megfigyelés az volt, hogy a nők nem szívesen beszélnek erről a kérdésről, és vonakodnak orvoshoz fordulni, aminek viszont a libidójuk és végső soron párkapcsolatuk látja kárát.

A válaszadók 84 százaléka szeretett volna aktív nemi életet élni, ám közel felük az ösztrogénszint esésével különféle kényelmetlenségekről számolt be. A gondokkal küszködők 73 százaléka nem beszélt ezekről senkivel, és 92 százalékuk semmiféle kezelésben nem részesült.

A kutató szerint szomorúak ezek a tények, mert léteznek igen hatásos, könnyen elérhető kezelési módok.

– A szex a fizikai, érzelmi és mentális egészségről szól, a menopauzával kapcsolatos kellemetlenségek viszont a vágy és a kielégülés csökkenéséhez vezethetnek. Mindezt önbizalomvesztéssel jár, ami a kapcsolat rovására mehet.

– Nagyon fontos, hogy ezekkel a kérdésekkel foglalkozzunk, és elősegítsük a nyílt beszélgetést a betegek és az egészségügyi dolgozók között.

BBC
| szex, libidó, menopauza
2009-05-27 21:12:12


Jó dolog a házasság

A Pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem kutatói bizonyították, hogy a házasságnak jó hatása van az egészségre. Eredményeiket a Psychoneuroendocrinology című folyóiratba...


A rossz házasság beteggé teszi a nőket

A feszült, problémákkal teli házasságban a nők gyakrabban szenvednek depressziótól és más pszichés problémáktól, de gyakoribbak náluk a testi panaszok is, például ...


Mi kell a nőnek?

Azt hiszi, már mindent tud a nőkről? Igen valószínű, hogy több dologban is alapvetően téved. Ennek oka az, hogy a legtöbb férfi saját magára van utalva ebben a kérdé...


Az állampolgárok szexuális életéért aggódik a svéd kormány

Nagyszabású tanulmányt készíttet a svéd kormány az ország állampolgárainak szexuális életéről, amely állítólag évek óta hanyatlik.


Szabad utat kap a melegházasság tiltását célzó román polgári kezdeményezés

Teljesíti a román alkotmány által előírt feltételeket az a polgári kezdeményezés, amely népszavazás útján alkotmányos szintre emelné a melegházasság tiltását - ...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^