Hirdetés

Kisgyermekes szülőknek – ezúttal párkapcsolatukról

A legtöbb új szülő tudja, hogy amikor a kicsi mászni kezd, a házban levő konnektorokat be kell fedni, és vigyázni kell a kiálló, éles tárgyakra is, de valószínűleg sokan nem tudják, hogyan óvják meg házasságukat a kicsitől, illetve a babával kapcsolatos problémáktól.

partner, szülő, szex |

InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.

A boldog házasság boldog apát és anyát jelent, állapotuk kihat arra is, hogyan bánnak a gyerekükkel. Ha a házasfelek állandó feszültségben, elégedetlenségben élnek, az a gyereken csapódik le.

Az újszülött kórházból való hazavitelével együtt a stressz is beköltözhet a házba. Minden eddig kiszámítható dolog felborul, a párnak új rítusokat, új szokásokat kell kialakítani, ám ezek egyikét sem szabad kőbe vésni, mert minden napról napra változhat.

Az alábbi 10 jó tanáccsal megkönnyíthetők a kisgyermekes szülők mindennapjai, és a házasság sem sínyli meg a gyerekvállalást.

Gondoljunk arra, hogy nem vagyunk egyedül

Mindenkinek alkalmazkodnia kell az új helyzethez, de sokan azt hiszik, csak nekik van gondjuk, pedig ezek mindenkit érintenek, aki nincs rá kellőképpen felkészülve.

Fontos, hogy megdicsérjük, elismerjük a másikat

Ne csak azt mondjuk türelmetlenül, hogy már megint fordítva adtad rá a kisinget, hanem azt is, hogy te milyen nagyszerű apa vagy!

Vegyük figyelembe a különbségeket

A férfiak és a nők másképpen reagálnak az új helyzetre. A férfiak hajlamosabbak a pánikra, a nők pedig arra, hogy a babán kívül semmi másra ne figyeljenek.

A szex nagyon fontos

Teljesen normális dolog, hogy a férfi vágya nem változik a baba megszületése után, ám az is, hogy a nőé viszont igen. Időt kell találni a szexre a fáradt mamának és a helyét nemigen találó papának is. Heti egy olyan este, ami csak kettőjüké, sokat segíthet, de az is, ha néha a papa az ügyeletes, míg az anya kipiheni magát. És néha egy csokor virág többet tesz, mint gondolnánk.

Lazítsunk a szerepeken

Jó módszer, ha egy-egy hétvégén a papa az úr a gyerekszobában, a mama pedig rájön, hogy nem mindent ő tud csak megcsinálni. A fiatal apa különleges kapcsolatot alakíthat így ki a kicsivel.

Ne tegyünk úgy, mintha aludnánk

Ne tettessünk alvást, ha a baba felsír, várva, hogy a másik előbb-utóbb fölkel hozzá. Ebben a gyakori játszmában ugyanis senki sem nyer. Próbáljuk meg inkább beosztani, mikor ki kel fel a síró kicsihez.

Ne készítsünk listát

Ne méricskéljük, hogy melyik szülőnek mi a feladata. Egyiküknek sem könnyebb, mint a másiknak.

Nyugodtan kössünk alkut

Mondjuk, két mosogatásért cseréljünk el egy szabad estét.

Tartsuk kordában a nagyszülőket

Az új család a legfontosabb, természetes, hogy mindenki a babával akar lenni, de feszültséget teremt, ha nem a házastársunkat helyezzük az első helyre, hanem a család bármelyik másik tagját.

Ne feledjük, hogy mindez elmúlik

Legyünk a tudatában annak, hogy ez különleges szakasza az életünknek, ahogy a gyerekek nőnek, eltűnik sok gond is. A házastársaknak kettejük kapcsolata kell, hogy az első legyen, a gyerekek ugyanis 18 év múlva kirepülnek, a további 30 évet viszont ők ketten fogják együtt tölteni.

WebMD, kép: sxc.hu
partner, szülő, szex

2010-04-29 14:18:26

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop