Fájdalom szex közben férfiaknál

Ha fájdalmat érzékel szex közben, ne legyintsen, és ne is találgassa az okát, hanem keresse fel orvosát, aki majd megállapítja, hogy az alábbi leggyakoribb okok közül melyik lehet az Ön problémája.

szex, fájdalom | InforMed Hírek8   InforMed | Sándor, K
Peyronie-féle betegség

Egy meglehetősen ritka betegség, kötőszöveti megvastagodás, a pénisz deformitásával is járhat, ám a fájdalmas nemi együttlétnek nem az egyetlen oka.

Herpesz

A genitális herpesz igencsak fájdalmassá teheti a közösülést, de a gyógyulási folyamat idején a fertőzés elkerülése érdekében amúgy is tartózkodni ajánlott a szextől.

Húgyúti fertőzés

Mindenképpen kezelni kell, mert fertőz és súlyos szövődményekkel járhat.

Prosztatagyulladás

A prosztata (dülmirigy) duzzanattal és fájdalommal járó gyulladása vagy fertőzése égő érzést okoz vizeléskor és fájdalmat ejakulációkor.

Parafimózis

Ez akkor fordul elő, ha a szűk fityma a makk mögé csúszik, ami megduzzad és a fityma már nem húzható vissza.

Gombás fertőzés

Általában a pénisz végének viszketésével, égő érzésével jár.

Pszoriázis (Pikkelysömör)

A pikkelyes, vöröses foltok nem fertőznek, gyenge szteroid tartalmú kenőcsökkel kezelhetők.

Dermatitisz

Az allergia vagy a vegyi anyagokra való érzékenység a pénisz bőrének gyulladását okozhatja, különösen a nem körülmetélt férfiaknál.

Fitymaszűkület (fimózis)

A fityma túlságosan szűk ahhoz, hogy a makkról hátrahúzható legyen.

AOL Health, kép: sxc.hu
| szex, fájdalom
2010-08-26 11:52:59


A rossz házasság beteggé teszi a nőket

A feszült, problémákkal teli házasságban a nők gyakrabban szenvednek depressziótól és más pszichés problémáktól, de gyakoribbak náluk a testi panaszok is, például ...


Mi kell a nőnek?

Azt hiszi, már mindent tud a nőkről? Igen valószínű, hogy több dologban is alapvetően téved. Ennek oka az, hogy a legtöbb férfi saját magára van utalva ebben a kérdé...


Az állampolgárok szexuális életéért aggódik a svéd kormány

Nagyszabású tanulmányt készíttet a svéd kormány az ország állampolgárainak szexuális életéről, amely állítólag évek óta hanyatlik.


Szabad utat kap a melegházasság tiltását célzó román polgári kezdeményezés

Teljesíti a román alkotmány által előírt feltételeket az a polgári kezdeményezés, amely népszavazás útján alkotmányos szintre emelné a melegházasság tiltását - ...


Szex: tények és tévhitek

Mindenki tudja, hogy a legjobb, ha orvosától tájékozódik, mégis gyakran előfordul, hogy félelem, kényelmesség vagy esetleg az idő szorítása miatt az interneten keresü...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^