Hirdetés

A nő vörösben

Ha egy nő vörös ruhát vesz fel a randevúra, több figyelmességre számíthat partnerétől, aki ilyenkor bőkezűbbnek is bizonyul. A rochesteri egyetem kutatóinak vizsgálata alátámasztja a korábbi bizonyítékokat, amelyek kapcsolatot tételeznek fel a színek és a vonzerő között.

szex, vonzerő |

InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.


A vizsgálatban megkérdezett férfiak azt mondták, több pénzt költenének a vörös ruhás nőkre, szemben a kékruhásakkal. Szakemberek szerint a vörös más fajoknál is a vonzerő, illetve a peteérés jelzése. A vörös hagyományosan a szerelem és a szexualitás színe, a Valentin-napi piros szívektől a vöröslámpás negyedekig.

A kutatók szerint vizsgálatuk egyértelműen bebizonyította, hogy a vörös színtől a férfiak hajlamosabbak a szerelemre, még ha csak tudatalatti szinten is. Az is kiderült, hogy több pénzt is lennek hajlandók rákölteni a vörös ruhában ábrázolt nőkre, drágább helyekre viszik őket szórakozni.

A vizsgálat során nőknek is megmutatták ugyanazokat a képeket, de ők nem találtak színfüggő különbséget a vonzerő rangsorolásakor.

Dr. Jo Setchell, a durhami egyetem antropológusa szerint a vörös a vér színe, és az állatok is ezzel jelzik a termékenységet. Vitatott, hogy a nők is jelzik-e valamilyen módon az ovulációt, egyes kutatások szerint a viselkedésük ilyenkor megváltozik.

A vörös ruha azonban, úgy tűnik, ettől függetlenül is nyerő a randevún.

BBC News

Megjelent: InforMed Hírek/6; 2008.

szex, vonzerő

2016-02-02 20:32:51

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop