Hirdetés

WHO: évente tízezrek halnak meg a klímaváltozás következtében

A globális felmelegedés leküzdésére irányuló erőfeszítések fokozását sürgette kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint évente tízezrek halnak meg a klímaváltozás következtében.

klímaváltozás, globális felmelegedés |

MTI Hírek12

Az ENSZ szakosított szerve a párizsi klímacsúcs közeledtével kiadott sajtóközleményében a halálozások okaként a hőhullámokat és áradásokat, az egyes betegségek előfordulási területének megváltozását, a levegő minőségének romlását, valamint az egyre elégtelenebb élelem-és vízellátást nevezte meg. A WHO felhívta a figyelmet arra, hogy a november 30. és december 11. között megrendezésre kerülő párizsi konferencia kiváló alkalmat kínál arra, hogy egy klímavédelmi megállapodással a világ jobban védje a jövő generációinak egészségét.

"Azt jósolják, hogy az éghajlatváltozás 2030 és 2050 között évente további 25 ezer halálesetet követel majd, mindenekelőtt a malária és a hasmenéses megbetegedések terjedése miatt, illetve az alultápláltság következtében" - mutatott rá a WHO.

Az ENSZ szakosított szerve külön tesz említést arról, hogy világszerte a legnagyobb környezeti egészségügyi kockázatot a levegőszennyezés jelenti, amelynek következményeiben a WHO tavaly végzett kutatása szerint egyedül 2012-ben 7 millió ember halt meg. Ebből 3,7 millió haláleset a környezetben lévő szmogra, míg 4,3 millió a belső terekben lévő szennyezett levegőre vezethető vissza - olvasható a WHO jelentésében.

klímaváltozás, globális felmelegedés

2015-11-17 23:37:56

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop