Hirdetés

Minden nap gyereknap

Május utolsó vasárnapja hivatalosan is a gyerekeké, de a most következő tanácsokat minden szabadtéri programra készülve érdemes betartani. Ne csak az elemózsiára legyen gondunk, és arra is gondoljunk, hogyan fejezzük majd be a napot!

szabatéri program, gyerek, szülő, szabadidő |

InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.

Az alábbiakban felsorolunk néhány dolgot, amire érdemes gondolni, mielőtt teljesen belefeledkezünk a mulatságokba, nehogy aztán sírás legyen a vége.

Az első és legfontosabb feladatunk szabadtéri programok előtt a gyerek védelme a nap káros sugaraitól. Nem árt tudni mit is jelent az UV-index, hogy a sugarak erősségének és a bőrtípusnak megfelelő védelemmel készülhessünk.

A kisgyerekes családoknak sem kell a szobában kuksolni, ha tudjuk, hogyan napoztassuk a csecsemőt, feltétlenül ügyeljünk néhány alapvető szabály betartására, még akkor is, ha csak sétálni megyünk a babával.

A legtöbb szülő tisztában van azzal, hogy a gyermekkori leégés később bőrrákhoz vezethet, de még mindig kevesebb szó esik arról, mennyire fontos a szemünk védelme is.

A szabadtéri programok szintén nem elhanyagolható veszélye a különböző rovarok támadása. Fák alatt a kullancsok, fűben ücsörögve a pókok zavarhatják meg a szórakozást. A csípések, marások veszélyesek is lehetnek, ezért ha erdőbe készülünk, mindenképp ügyeljünk az öltözködésünkre, hogy kisebb felületet hagyjunk szabadon a bőrünkből. Bár a legtöbb kullancscsípés nem vezet Lyme-kór kialakulásához, érdemes minden egyes csípést alaposan megvizsgálni. Egyéb rovarok csípése ellen számos házi praktikát vethetünk be a tünetek enyhítésére.

Bár a gyereknapi mulatság elengedhetetlen kelléke az árusok által kínált sok-sok nyalánkság, érdemes csomagolni egy kis egészséges harapnivalót, legyen az teljes kiőrlésű gabonából sütött rágcsa, vagy könnyen csomagolható, vékony csíkokra vágott sárgarépa. Fontos, hogy a szénsavas, cukros üdítőitalokat kerüljük, a gyerek (és persze Ön is) igyon inkább gyümölcslét!

Egy ilyen jeles nap összehozza a családot, fontos, hogy mindkét szülő aktívan részt vegyen a gyerek nevelésében, hiszen az apa szerepe a gyerek életében sokkal jelentősebb, mint azt korábban feltételezték.

A programok közül nem hiányozhatnak a gyermekkori dühkitörések sem, jó ha tudjuk, hogyan kezeljük ezeket, hogy mielőbb visszatérhessünk a felhőtlen szórakozáshoz. Ha nem bírunk vele, derítsük ki, vajon mit akarhat ez a gyerek!?

A nap végére persze mindenki jól elfárad, bár a sok inger hatására lehet, hogy a gyerekek nem akarnak majd ágyba bújni. Ön tudja, hogy mitől alszik el a gyerek?

A nap során felgyülemlett feszültséget sokféleképpen le lehet vezetni, próbálja ki tíz egyszerű tippünket stressz ellen, vagy varázsoljon kényeztető wellnessfürdőt a fürdőszobájából. Ne feledkezzen meg párkapcsolata ápolásáról sem, különösen fontos ez a kisgyermekes szülőknek.

Reméljük, a fenti gondolatokkal és a kapcsolódó cikkekkel segítünk gondtalanná tenni a hétvégét és ne feledjük: minden nap gyereknap!
szabatéri program, gyerek, szülő, szabadidő

2012-05-25 09:21:19

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop