Varázsüveg

Titkos recept a jó alakhoz – laktató, vitalizáló, hatása többszörösen bizonyított: a varázsüveg használata biztos fogyást jelent!

| Ideál - Reforméletmód magazin 2005 ;17(5):36-37   Celsus Kft. | Kovács, R.
A túltápláltság és a hibás táplálkozás okolhatóak az elhízásért és korunk sokféle betegségéért. A varázsüveg alkalmazásával lefogyhatunk és egészségesebbek lehetünk. A legvonzóbb pedig az egészben, hogy használata pofonegyszerű, hatásossága többszörösen bizonyított.

Az elhízás fokozatosan olyan népbetegséggé vált, melyet komolyan kell vennünk. A jelenség fő oka a túlzott zsiradék- és koncentráltszénhidrát-fogyasztás (kenyér, burgonya, cukor). Ezzel szemben étrendünkben nem szerepel elegendő gyümölcs, zöldség és saláta. Étkezéseink általában túl sok zsiradékot tartalmaznak, túl bőségesek, és olyan tápanyagokból állnak, melyek a hosszú raktározás, a hozzáadott adalékanyagok és konzerválószerek miatt az élelmiszer megnevezést már meg sem érdemlik.

Hogyan is alakulhattak ki ezek az egészségtelen étkezési szokások, melyek szinte törvényszerűen váltanak ki a népesség minden rétegében a hibás táplálkozásra visszavezethető megbetegedéseket?

Már gyermekeinket is hozzászoktatják a gyorsételekhez, és ebben nagyrészt a reklámok hibásak. A sokszor túlterhelt anyáknak egyszerűbb kifőzni egy adag spagettit, melyet gyermekük sokkal jobban kedvel, mint az amúgy sokkal egészségesebb egyéb ételeket. A spagettihez természetesen „agyonfőzött” paradicsomszósz „dukál”, melyben nyoma sincs a fontos tápanyagoknak.

Az iskolásoknak csomagolt tízórai sem bővelkedik hasznos összetevőkben. Sütőipari adalékanyagokat tartalmazó kenyérszeletek között bújik meg a táplálkozástudományi szempontból értéktelen felvágott, vagy génmanipulált termelésből származó sajtszelet teszi az ízt változatosabbá, s az emberi szervezet tápanyagszükséglete ismét hiányt szenved.

Azon csodálkozhatunk, hogy ilyen körülmények között is milyen ellenálló a szervezetünk. Figyelembe véve alapvető igényeit, megdöbbenhetünk azon, hogy a jelentős hiányok szemmel látható tünetei nélkül hosszú éveken keresztül kifogástalanul képes „működni”.

A szervezetnek hosszú távú optimális működéséhez meghatározott mennyiségű vitaminra, ásványi anyagra, nyomelemre, teljes értékű szénhidrátokra, értékes fehérjékre és zsírokra, életfontosságú ballasztanyagokra van szüksége. Ezek összefoglaló neve: vitalizálóanyagok.

Ha egy ház rossz minőségű anyagokból épül, senki se csodálkozzon azon, ha a lakóépület iránt támasztott követelményeknek nem képes megfelelni. Nem tartja a meleget, nem szigetel, a tető átengedi az esőt, az ajtók nem zárnak megfelelően, huzat van, és így sok fűtőanyagra van szükség. Az egészben az a legkellemetlenebb, hogy egy ilyen ház esetében tetemes javítási költségekkel kell számolni. Végső soron sokkal többe kerül a szüntelen javítgatás, mintha az építkezés eredetileg előírásszerűen zajlott volna.

Az emberi szervezettel hasonló a helyzet. A hibás és hiányos táplálkozás által kiváltott következmények azonban sajnos sokszor csak évek múlva jelentkeznek. Bizonyos károk javíthatatlanok.

Elhízás

A zsíros és helytelen táplálkozás következménye. Az érintettek megtapasztalhatták, hogy a fogyásra irányuló legtöbb kísérlet végeredménye az lett, hogy a hosszú diétázást követő kezdeti sikerek után fokozatosan újra visszaállt az eredeti testsúly, ahogy visszatértek régi étkezési szokásaikhoz.

Bizony az is előfordul, hogy a diétázást követően még némi súlygyarapodás is megfigyelhető. Mit tehetünk tehát?

Manapság már több hatékony megoldás is kínálkozik. Az új generációs súlycsökkentő eljárások közül az immár itthon is megvásárolható fogyasztótapasz hathatós segítséget jelent, és rövid időn belül szemmel látható eredményt hoz. A tapasz természetes összetevői közvetlenül a bőrön keresztül fejtik ki hatásukat, nem terhelik a gyomrot, a májat vagy a vesét. Étvágycsökkentő, zsírégető és anyagcseregyorsító mechanizmusának köszönhetően tartós fogyás érhető el rendszeres alkalmazásával.

Létezik még egy módszer annak érdekében, hogy végre elégedettek lehessünk alakunkkal, és egészségünk is helyreálljon. Eddigi étkezési szokásainkat alaposan vizsgáljuk felül, és próbáljuk meg azokat gyökeresen átalakítani!

Ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy ezután mondjunk le összes kedvenc ételünkről. Mindössze arról van szó, hogy bizonyos időszakra felejtkezzünk el minden olyan ételről, melyektől fölöslegesen megjön az étvágyunk, s melyek további étkezésre csábítanak még akkor is, ha valójában már jóllaktunk.

A farkasétvágy és szenvedés nélküli fogyás garantált mindazok számára, akik diétájukat a fogyás időszaka alatt olyan ételekből állították össze, melyek jóllakottságot idéznek elő.

Akinek tehát van elég bátorsága kipróbálni e módszert, egészen biztos lehet abban, hogy álomsúlyát eléri, és a későbbiekben egyetlen gramm felesleg sem fog rárakódni.

A varázsüveg titkos receptje

Tartalma – bizonyos zöldségek – nem titkos, mindenki számára ismert és beszerezhető. Hatása rögtön kipróbálható. Tapasztalataink szerint a varázsüveg a fogyás időszaka alatt „legjobb barátunk”. Elhatározásunk betartását nagyon megkönnyíti. Ezenkívül egészségünk megőrzését is szolgálja.

Segít megelőzni szöveteink és szerveink túlsavasodását, ballasztanyagai segítségével megszünteti a székrekedést, szervezetünket ellátja a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a zöldségek laktatnak, és nem érzünk éhséget, fittnek és tetterősnek érezzük magunkat, eltűnik a fáradtság és a levertség, kevés bevitt kalóriával és a yang-elemek túlsúlya következtében természetes módon féken tartja az étvágyat.

Készítsünk varázsüveget!

Töltsünk meg egy nagy üveget tisztított, nyers, tetszőleges módon felaprított zöldségekkel, olyan fajtákkal, melyek túlnyomórészt hazai termelésből származnak!

Az üveget – étvágygerjesztő tartalmával – mindennap vigyük magunkkal! Bármikor nyúljunk bele, és alaposan rágjuk meg a kivett ropogós darabot. Ha éhséget érzünk, szolgáljuk ki magunkat a varázsüvegből, vagy meg is előzhetjük a félelmetes éhségrohamot azáltal, hogy rendszeresen rágcsálunk.

Már néhány nap elteltével érezni fogjuk a hatást, élénkek és frissek leszünk. A farkasétvágynak nyoma se lesz. Ezzel a tulajdonképpen teljesen egyszerű segítséggel még az erősen elhízottaknak – és természetesen másoknak sem – esik nehezére, hogy a táplálkozási szokásaik megváltoztatására irányuló törekvéseiket betartsák annak érdekében, hogy egyszer s mindenkorra búcsút mondjanak régóta fölösleges kilóiknak. A varázsüveg receptje: sárgarépa, karalábé, zeller, karfiolrózsák, retek, cikória, feketeretek.

Éva is így csinálta…

A 23 éves Éva is örökre búcsút akart mondani fele testsúlyának(!). Egy éven belül 50 kilót fogyott, most azt mondja, hogy minden fáradság, szenvedés nélkül. Egyetlen-egyszer sem érzett éhséget. Egyetlen „evés-orgia” sem volt ezen időszak alatt. Számára ez teljesen új tapasztalat volt a számos sikertelen fogyókúra után, melyet élete során mindig új reményekkel „végigszenvedett”.

Állítja, hogy a látványos eredmény ennek a módszernek köszönhető, mely szerint ma is táplálkozik, s azóta egyetlen grammot sem hízott vissza. Számára egyértelmű, hogy továbbra is így fog étkezni.

Céljai és végül álomsúlya elérését Éva egyértelműen a varázsüvegnek tulajdonítja. Talán megérné utánozni őt…

Étvágyat gerjesztő élelmiszerek

Disznóhús, csirke bőre, friss kenyér, burgonya, tésztafélék, zsír, paradicsom, fokhagyma, uborka, spenót, zöldpaprika, cukkini, szőlő, narancs, mandarin, dinnye, mangó, tejszín, tejföl

Laktató ételek

Létezik sokféle tápanyag, mely laktat, és melyek esetében nem áll fenn annak veszélye, hogy nem érzékeljük a jóllakottság határát. Már bevásárláskor is vegyük figyelembe ezt a listát annak érdekében, hogy esetleges éhségérzet esetén nehogy önkéntelenül is a „veszélyes” élelmiszerek után nyúljunk…

Marhahús, csirkemell, szárított sonka, szójatermékek, szikkadt kenyér, rizs, tofu, sovány túró, zellergumó, retek, karalábé, fekete retek, endívia, hagyma, cikória, póréhagyma, minden káposztaféle, sárgarépa, hazai alma, eper, cseresznye, szilva, málna.

Kovács Rita

|
2005-05-03 10:18:56


Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebb nője

Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebbnek tartott nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki ezután sikeres gyomorszűkítő műtéten esett ...


Sok kicsi sokra megy

Az edzést és a rendszeres testmozgást semmi nem helyettesíti, de nem árt tudni, hogy számtalan olyan módja létezik a kalória elégetésének, ami nem jár verítékkel és...


A zsír immunreakcióval fokozza a szívinfarktus rizikóját

A zsíros étrend és az elhízás veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapította meg a londoni Queen Mary E...


Megérkezett Indiába a világ legkövérebb nője, hogy gyomorszűkítő műtétet hajtsanak végre rajta

Megérkezett a hét végén Indiába a világ legkövérebb nője, hogy a fogyását elősegítendő gyomorszűkítő műtétet végezzenek rajta.


Diéta és fogyás – tévhitek és cáfolatuk

Ha azt halljuk, hogy több kalória elfogyasztásával is lehet fogyni, nem akarunk hinni a fülünknek. Pedig igaz lehet, ugyanis tudásunk a kalóriákról meglehetősen leegysze...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^