Sok kicsi sokra megy

Az edzést és a rendszeres testmozgást semmi nem helyettesíti, de nem árt tudni, hogy számtalan olyan módja létezik a kalória elégetésének, ami nem jár verítékkel és könnyekkel. Elhízás ellen próbálja ki az alábbiakat!

fogyás, kalória, anyagcsere, fogyás, kalória | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Aludjon többet!

Aki huzamosabb időn át napi 4 óránál kevesebbet alszik, lelassul az anyagcseréje, aludjon lehetőleg 7-9 órát, ekkor optimális a kalóriaégetés.

Reggelizzen!

A reggeli étkezés azt az üzenetet küldi a szervezetnek, hogy nem éhezik, nem kell raktározni, lehet a zsírt égetni. A két legjobb reggeli a tojásrántotta és a zabkása gyümölccsel.

Végezzen házimunkát!

Összekötheti a kellemest, a fogyást, a hasznossal: takarítással, főzéssel, bevásárlással.

Nevessen!

Gondolta volna, hogy napi 10-15 perc nevetéssel már 50 kalóriát elégethet?

Gyakran, keveset egyen!

A napi két-három nagyobb étkezés helyett egyen 5-6-szor kevesebbet, egyenletesebben oszlik el az azonos mennyiségű bevitt kalória.

Viseljen lépésszámlálót!

Törekedjen a napi 10 ezer lépésre.

Menjen tempósan!

Ha valahova megy, tegyen úgy, mintha késésben volna, szaporán lépkedjen.

Óránként mozogjon!

Jó ötlet beállítani az ébresztőt, hogy ne feledkezzen meg az óránkénti néhány perces mozgásról.

Sajtkukac

Szintén nehezen hihető, pedig igaz, már azzal is akár napi 350 kalóriát elégethet, ha a lábával dobol, vagy izeg-mozog ültében.

Igyon több vizet!

Kiszáradáskor lelassul az anyagcsere, ám ennek az ellenkezője is igaz. Napi 8 pohár víz megivása mintegy 30 százalékkal fokozza az anyagcserét.

Igyon kávét!

A koffeinmentes azonban nem az igazi, nem pörgeti fel a kalóriaégetést.

Fogyasszon tejterméket!

Több vizsgálat is bizonyítja, hogy a zsírszegény tejtermék fogyasztásával meggátolható a zsír lerakódása a szervezetben.

Rágózzon!

A rágógumi rágásával nemcsak eléget néhány kalóriát, de az étvágyát is visszafoghatja, különösen főzés közben óv meg az állandó kóstolgatástól.

Szedjen D-vitamint!

Több kutatás igazolja, hogy a D-vitaminhiányos nők lassabban fogynak le, mint azok, akiknek a D-vitamin szintje megfelelő. Az ajánlott napi mennyiség 2000 mg.

A szex is kiváló alakformáló

A párok általában átlagosan 300 kalóriát égetnek el szex közben.

| fogyás, kalória, anyagcsere
2017-02-24 13:18:32


Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett - közölte a kezelé...


Kalóriacsökkentés

Az elhízás a szó szoros értelmében véve is súlyos problémát jelent világszerte. Az alábbiakban néhány étkezési tippet adunk közre arról, mit mivel lehet helyettes...


A világ legkövérebb embere 175 kilót fogyott, hogy megoperálhassák

A világ legkövérebb embere lefogyott 175 kilót és így alkalmas lett arra, hogy sebészi úton kezeljék kóros elhízását - jelentette a Notimex mexikói hírügynökség a...


Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebb nője

Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebbnek tartott nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki ezután sikeres gyomorszűkítő műtéten esett ...


Sok kicsi sokra megy

Az edzést és a rendszeres testmozgást semmi nem helyettesíti, de nem árt tudni, hogy számtalan olyan módja létezik a kalória elégetésének, ami nem jár verítékkel és...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^