Megérkezett Indiába a világ legkövérebb nője, hogy gyomorszűkítő műtétet hajtsanak végre rajta

Megérkezett a hét végén Indiába a világ legkövérebb nője, hogy a fogyását elősegítendő gyomorszűkítő műtétet végezzenek rajta.

Az egyiptomi Alexandriában élő 36 éves Eman Ahmed Abd al-Ati, aki kereken 500 kilogramm súlyú, helyi idő szerint szombaton érkezett meg egy mumbai egészségközpontba.

Az asszonyt Muffazal Lakdavala indiai sebészprofesszor fogja ingyen megműteni, aki az után ajánlotta fel segítségét, hogy megismerte a nő történetét. Al-Ati családja szerint a nő 25 éve nem mozdult ki az otthonából.

Az orvosok szerint az asszonyt nagyjából egy hónapig megfigyelés alatt tartják, mielőtt végrehajtják rajta a műtétet. Indiai szakemberek egy csoportja körülbelül három hónapig kezelte Egyiptomban az ágyhoz kötött nőt, hogy felkészítse az Indiába való átszállításra.

Az orvosok hordozható ventillátorral, defibrillátorral, oxigénpalackokkal, gégetükörrel, gyógyszerekkel és egy speciális ággyal szerelték fel az al-Atit szállító repülőgépet.

Az indiai külügyminiszter, Susma Szvaraj tavaly személyesen járt közben a nő vízuma érdekében. Al-Ati vízumát ugyanis India kairói nagykövetsége először elutasította, mivel az asszony nem tudta személyesen beadni kérelmét.

A külügyminisztertől Lakdavala professzor kért segítséget, aki korábban már két indiai miniszteren is végzett gyomorszűkítő műtétet. Családja szerint al-Ati nagy súllyal, ötkilósan született, és elefántkórral diagnosztizálták. A betegség idült nyirokpangás okozta vizenyő- és kötőszövet-szaporulat, amely az elefántéhoz hasonlóvá változtatja az érintett végtagokat.

Al-Ati 11 éves korában hízott el nagyon, és azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is szenvedett, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

| gyomorszűkítő műtét, elhízás, fogyókúra
2017-02-15 00:19:20


Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebb nője

Több mint száz kilogrammot fogyott 25 nap alatt a világ legkövérebbnek tartott nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki ezután sikeres gyomorszűkítő műtéten esett ...


Sok kicsi sokra megy

Az edzést és a rendszeres testmozgást semmi nem helyettesíti, de nem árt tudni, hogy számtalan olyan módja létezik a kalória elégetésének, ami nem jár verítékkel és...


A zsír immunreakcióval fokozza a szívinfarktus rizikóját

A zsíros étrend és az elhízás veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapította meg a londoni Queen Mary E...


Megérkezett Indiába a világ legkövérebb nője, hogy gyomorszűkítő műtétet hajtsanak végre rajta

Megérkezett a hét végén Indiába a világ legkövérebb nője, hogy a fogyását elősegítendő gyomorszűkítő műtétet végezzenek rajta.


Diéta és fogyás – tévhitek és cáfolatuk

Ha azt halljuk, hogy több kalória elfogyasztásával is lehet fogyni, nem akarunk hinni a fülünknek. Pedig igaz lehet, ugyanis tudásunk a kalóriákról meglehetősen leegysze...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^