Hirdetés

Fűszerezzünk - a bőrünk is szeretni fogja!

A legtöbb fűszernövény igen gazdag antioxidánsokban, ezek pedig közömbösítik a nap sugarainak a bőrre gyakorolt káros hatását, csökkentik a gyulladást és a szabad gyökök számát, valamint a DNS roncsolódását, ezáltal megelőzhetik a bőrrákot is.

fűszer, bőrvédelem, antioxidáns |

InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.


A gyömbérről kimutatták, hogy patkányoknál gátolja a vastagbélrák kialakulását. A curry hatékony antioxidáns, szintén csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. A bazsalikom, fahéj, szerecsendió, oregano és kakukkfű szintén mind igen erős antioxidáns.

Használjuk bátran ezeket a fűszereket, főzhetünk is velük, mert a hő sem csökkenti értéküket, a szerecsendió esetében még fokozza is az antioxidáns hatást.

Konyhánkban szétnézve számtalan antioxidánst találunk, az olívaolaj, a vörösbor, a zöld tea, a keserű csokoládé, a bogyók, a gránátalma, a mandula és a kávé mind kiváló hatású.

A bőrgyógyászok egyre nagyobb fontosságot tulajdonítanak a táplálkozás szerepének a bőrápolásban. Az antioxidánsok gátolják a bőr öregedését is, különösen nyáron fontos a fűszerek bőséges használata, amikor a napfény öregíti a bőrt. Ne felejtsük el azonban a fényvédő készítmények használatát sem!

Kapcsolódó rovatok:
Bőrrákok és rákelőző állapotok
Napsugárzás és a bőr
Anyajegyek
Bőrbetegségek


Forrás: Yahoo

fűszer, bőrvédelem, antioxidáns

2013-07-25 01:09:20

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop