Hirdetés

A céges karácsony erősíti a munkamorált?

Brit egészségügyi és szociális szektor vállalkozásainak vezetői körében készült felmérés eredményei szerint a cégek úgy vélik, az év végi céges karácsony erősítheti az alkalmazottak elkötelezettségét, és lehetőséget ad arra, hogy a munkaadók honorálják alkalmazottaik éves munkáját.

karácsony, munkatárs |

InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Kép: Freepik
Karácsony a kollégákkal

A Chartered Management Institute (CMI) megbízásából, az egészségügyi és szociális szektorban dolgozó vállalkozások vezetőinek részvételével készült felmérés szerint a cégek fontos eseménynek tartják az év végi céges karácsonyi partit. A 135 megkérdezett vezető 62 százaléka szerint a közös ünneplés segít az alkalmazottak munkahelyi elköteleződésének erősítésében.

A kutatás eredményei szerint a vezető beosztású válaszadók 68 százaléka úgy gondolja, a céges karácsony alkalmat ad a munkaadóknak arra is, hogy honorálják alkalmazottaik egész éves munkáját.


Mindeközben azonban odafigyelnek arra, hogy a szervezett ünnepség milyen üzenetet közvetít a dolgozók felé. 60 százalékuk úgy gondolja, hogy ha a karácsonyi parti láthatóan és feleslegesen sokba került, az negatív visszacsatolást eredményezhet a vezetőség felé. Mintegy 50 százalékuk pedig úgy véli, célszerűbb, ha az egyes teamek ünnepelnek együtt, mintha az egész vállaltra kiterjedő bulit szerveznek.

Bár a közös ünneplést fontosnak tartják, a parti költségeire erősen odafigyelnek a vezetők. A válaszok szerint 48 százalékuk anyagilag nem, csak a szabadidő biztosításával járul hozzá a karácsonyi parti megrendezéséhez. A vizsgált kis- és középvállalkozások 42 százaléka pedig éppen annak anyagi vonzata miatt, spórolási szándékkal egyáltalán nem rendez alkalmazottainak céges karácsonyozást.

karácsony, munkatárs

2022-12-01 13:57:56

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop