Brelfik küldésével bátorítaná a szoptatást a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szoptatásról készített fotók - brelfik - megosztása jól szolgálja a szoptatásról kialakult stigmák ledöntését, az anyatejes táplálás fontosságának terjesztését.

"Teljes mértékben bátorítjuk a brelfik küldését" - hangoztatta Fadela Chib, a WHO szóvivője pénteken, amikor a szoptatásról készült fotóknak a közösségi médiában való terjedéséről kérdezték.

Augusztus elsején kezdődik világszerte a szoptatás hete, és az ENZ azt akarja elérni, hogy minél több ember beszéljen a szoptatásról, hogy javuljon a csecsemők táplása szerte a világon - tette hozzá Christophe Boulierac, az ENSZ Gyermekalapjának (UNECEF) szóvivője.

Az illetékes felhívta a figyelmet arra, hogy 77 millió újszülöttet, a világra jött babák több mint felét nem szoptatják a születése utáni első órában, ezáltal megfosztják őket alapvető tápanyagoktól, antitestektől és az anyával való testi érintkezéstől, ami létfontosságú a későbbi betegségek és a korai halálozás elkerülésére.

Hétszer nagyobb a kockázata a fertőzésektől való halálozás kockázatának azon csecsemők esetében, akiket egyáltalán nem szoptatnak azokhoz viszonyítva, aki legalább hathónapos korukig kapnak anyatejet. Évente több mint 800 ezer életet lehetne megmenteni, ha életük első hat hónapjában a csecsemők csupán anyatejet kapnának. A hathónaposnál fiatalabb csecsemők 43 százaléka szopik világszerte - közölte a UNICEF.

| szoptatás, WHO, brelfi, anyatejes táplálás, bulvár
2016-08-01 00:19:08


Miért bal oldalt?

Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább bal oldalt ringatják az újszülöttjeiket. A kutatók szerint ez a helyzet aktiválja a gyermek jobb agyfélt...


A csecsemők mogyoróhoz való fokozatos hozzászoktatását ajánlják az új amerikai irányelvek

Megelőzhető a mogyoró allergia kialakulása - olvasható az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) új irányelveiben, amelyek szerint a csecsemők többségét már ...


Brelfik küldésével bátorítaná a szoptatást a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szoptatásról készített fotók - brelfik - megosztása jól szolgálja a szoptatásról kialakult stigmák ledöntését, az a...


Egyre több a túlsúlyos, vashiányos kisbaba

Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet – derül ki a 0-3 évesek táplálását vizsgáló legfrissebb hazai ku...


Tehéntejet csak később!

Az egyéves kor körül kialakuló allergiás tünetek 40%-át ételallergia okozza, amelyért jelentős mértékben az idő előtt bevezetett tehéntej felelős.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^