Hirdetés

Az újszülöttkor

Az újszülöttkor a születéskor kezdődik és kb. 4 hetes korig tart Az újszülött baba sokat alszik, gyakorlatilag csak az étkezések idején van ébren. Igen védtelen még a szokatlan külvilággal szemben. Számára a legnagyobb kihívás alkalmazkodni a megváltozott, új körülményekhez (a megváltozott hőmérséklet, a szabad levegőn való lét stb.).
újszülött |

Legyen egészséges a gyermekünk! 1997 ;   SubRosa Kiadó | Molnár, Z.

Ezek a körülmények követelik meg a fokozott gondoskodást, mert ráadásul önmagát ellátni, táplálni sem tudja az újszülött. Nehezíti a helyzetet, hogy ebben a periódusban a leggyorsabb a baba fejlődése. Szerencsére a természet "gondoskodott" e nehéz időszak átvészeléséről, az újszülöttben és az édesanyában működő élettani folyamatok és ösztönök segítségével.

A szülői teendők

A kórházból hazajőve az első teendő megfelelően elhelyezni a babát a jól kiválasztott helyen (nem az ablak közvetlen közelében, de nem is a szoba legsötétebb helyén) álló kiságyban vagy bölcsőben, miután tisztába tették.

Szerencsés esetben el is alszik a baba, de elképzelhető, hogy nagyon nyugtalan, esetleg éhes, hiszen abban az időben szokott szopni a kórházban is: ilyen esetben természetesen meg kell szoptatni.

újszülött

2006-03-09 16:08:43

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop