Hirdetés
Őszi ételek a ragyogó bőrért
Az ősz sok finom és egészséges zöldség és gyümölcs szezonja, amelyek kívül-belül védik és szépítik bőrünket. Elfogyasztva és pakolásként egyaránt tisztítják és ragyogóvá teszi bőrünket.
Sütőtök
A sütőtöknek igen magas az A-vitamin tartalma, az ebből képződő retinol pedig hámlasztó hatású, kijavítja a nap által okozott károsodásokat, frissíti a bőrt. A pakoláshoz tökpürét keverjünk össze mézzel, kis citromlével és E-vitamintartalmú olajjal. A sült tök finom csemege, a püréből köret, leves készíthető.
Cékla
Magas rosttartalma miatt teltségérzetet okoz, és mivel serkenti a nyirokrendszert, segít a méregtelenítésben is, valamint fokozza a vér oxigénszállító képességét.
Tőzegáfonya
Ne a konzervet keressük, a friss bogyó az igazi. Kiváló antioxidáns és gyulladásgátló, és gazdag tápanyagokban is.
Gránátalma
Simává és rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti az aknék megjelenését, helyreállítja a napégette bőrt, csökkenti a gyulladásokat.
Alma
Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, sőt, a rákmegelőzésben is szerepet játszik. A legegészségesebb, ha a friss levegőn, almaszedéssel kötjük egybe az almakúrát.
Sárgarépa
A benne levő bétakarotin védi a bőrt az UV-sugarak okozta ráncosodás ellen. Pakolásnál a répapüréhez keverjünk olajat, citromot és mézet, és hagyjuk fent 15 percig.
Kelbimbó
Magas C-vitamintartalma elősegíti a kollagén termelődését, frissé, fiatalossá teszi a bőrt.
Szilva
Kiváló arcpakolást lehet készíteni joghurttal elkevert szilvapüréből.
Körte
A körtének is magas a rosttartalma, így lassabban kerül a cukor a véráramba, ami megelőzi a ráncok és a lógó bőr kialakulását. A körtében sok a kollagéntermelést serkentő C-vitamin is.
Forrás: magazine.foxnews.com
Health
2015-10-26 00:43:42