Hirdetés

Őszi ételek a ragyogó bőrért

Az ősz sok finom és egészséges zöldség és gyümölcs szezonja, amelyek kívül-belül védik és szépítik bőrünket. Elfogyasztva és pakolásként egyaránt tisztítják és ragyogóvá teszi bőrünket.

természetes bőrápolás, bőr |

InforMed Hírek13   InforMed


Sütőtök

A sütőtöknek igen magas az A-vitamin tartalma, az ebből képződő retinol pedig hámlasztó hatású, kijavítja a nap által okozott károsodásokat, frissíti a bőrt. A pakoláshoz tökpürét keverjünk össze mézzel, kis citromlével és E-vitamintartalmú olajjal. A sült tök finom csemege, a püréből köret, leves készíthető.

Cékla

Magas rosttartalma miatt teltségérzetet okoz, és mivel serkenti a nyirokrendszert, segít a méregtelenítésben is, valamint fokozza a vér oxigénszállító képességét.

Tőzegáfonya

Ne a konzervet keressük, a friss bogyó az igazi. Kiváló antioxidáns és gyulladásgátló, és gazdag tápanyagokban is.

Gránátalma

Simává és rugalmassá teszi a bőrt, csökkenti az aknék megjelenését, helyreállítja a napégette bőrt, csökkenti a gyulladásokat.

Alma

Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, sőt, a rákmegelőzésben is szerepet játszik. A legegészségesebb, ha a friss levegőn, almaszedéssel kötjük egybe az almakúrát.

Sárgarépa

A benne levő bétakarotin védi a bőrt az UV-sugarak okozta ráncosodás ellen. Pakolásnál a répapüréhez keverjünk olajat, citromot és mézet, és hagyjuk fent 15 percig.

Kelbimbó

Magas C-vitamintartalma elősegíti a kollagén termelődését, frissé, fiatalossá teszi a bőrt.

Szilva

Kiváló arcpakolást lehet készíteni joghurttal elkevert szilvapüréből.

Körte

A körtének is magas a rosttartalma, így lassabban kerül a cukor a véráramba, ami megelőzi a ráncok és a lógó bőr kialakulását. A körtében sok a kollagéntermelést serkentő C-vitamin is.

Forrás: magazine.foxnews.com

Health

természetes bőrápolás, bőr

2015-10-26 00:43:42

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop