Bőrfiatalítás nyáron?! - Mezoterápia

Ki ne szeretné, hogy régóta tervezett nyaralására a lehető legfiatalosabb, üde külsővel érkezzen meg? Ám a legtöbb bőrfiatalító eljárás - lézer, dermabrázió, gyümölcssavas peeling - fényérzékennyé teszi a bőrt. Ezért, ha télen nem fiatalíttatjuk bőrünket, nem tanácsos nyaralás előtt tennünk. Vagy mégis?!...

| Ideál - Reforméletmód magazin 2005 ;17(8):36-36   Celsus Kft. | Révész, K.
A francia kozmetológusok már vagy 50 éve alkalmaznak egy olyan sikeres eljárást, ami Magyarországon még nem elterjedt, de már elérhető. A neve: mezoterápia.
INTENZÍVEBB HATÓANYAG-BEVITEL

A mezoterápia lényege, hogy a szükséges hatóanyagokat közvetlenül a bőrbe juttatják, így kikerülik a szájon át szedhető készítmények kapcsán fellépő hatóanyag-veszteséget, illetve azt, hogy ezek az anyagok az anyagcsere révén lebomolhassanak, átalakulhassanak, avagy ne az optimális koncentrációban érjék el a bőrt.

A terápia elvét egy francia körzeti orvos fejlesztette ki, aki elsősorban ízületi betegségekben alkalmazta a módszert, majd erre építve dolgozták ki a bőrfiatalító technikát. A mezoterápia során a bőr különböző rétegeibe a probléma jellegétől függő hatóanyagokat juttatnak injekciós tű segítségével.

TÛ??? Mielőtt ijedtében ledobná az újságot, szeretnénk megnyugtatni, hogy a beavatkozás csaknem tökéletesen fájdalmatlan! A mezoterápiát a kezdetekben kézzel végezték, ám az idők során kifejlesztettek egy készüléket, ami nagymértékben megkönnyíti a munkát, és nagyon precíz beállításokat tesz lehetővé.

JÓ TUDNI! Természetesen ez a műszer is tűvel működik, de nem „szokványos" injekciós tűvel, hanem egy nagyon kis átmérőjű, rövid tűvel, amellyel sérülés- és fájdalommentes mikroinjekciózás végezhető. A készülék segítségével pontosan beállítható a szúrás mélysége, gyakorisága és a beadott anyag mennyisége. Így teljesen személyre szabott kezelés végezhető.

HOGYAN HAT?

A bőrfiatalítás érdekében végzett kezelések során főként hialuronsavat, antioxidánsokat, vitaminkomplexeket, vérkeringést serkentő anyagokat juttatnak be a bőr különböző rétegeibe.

JÓ TUDNI! Speciális komplexek állnak rendelkezésre a cellulit, a striák és a hajhullás kezelésére is.

Ezekből az anyagokból az orvos - páciense problémája alapján - olyan, egyénre szabott „koktélt" állít össze, ami a legoptimálisabb koncentrációban tartalmazza az öregedést gátló, regenerációt elősegítő hatóanyagokat.

FÁJDALOMMENTES KEZELÉS

Bár a kezelés esetleg enyhe fájdalomérzetet okozhat, ha szükséges - egyéni érzékenység alapján -a bőr fertőtlenítését követően felületi érzéstelenítést végeznek. Eztán az adagolókészülék segítségével végigpásztázzák az arc teljes felszínét, miközben megtörténik a mikroinjekciózás, a kritikusabb területeken - homlok ráncai, szem, száj körüli ráncok- sűrűbben, másutt kicsit ritkábban adagolva a hatóanyagot.

TIPP: az eljárást ki lehet terjeszteni a nyak és a dekoltázs területére is, hiszen az arc után ezek a területek árulkodnak leginkább az idő múlásáról.

A mezoterápiás bőrfiatalítás több lépésből áll. Általában heti 1 kezelést végeznek, ösz-szesen 3-4 alkalommal, de már az első után is szembeötlő a változás. Fantasztikus előnye még, hogy nem kell gyógyulási idővel számolni, így akár már másnap nyugodtan mehetünk dolgozni, vagy elutazhatunk nyaralni.

GYORSÍTÓ ELJÁRÁS

Kezdetben intenzívebb kúra javasolható, majd át lehet térni a ritkább fenntartó kezelésre. A mezoterápia más bőrfiatalító eljárásokkal is jól kombinálható, de önmagában is nagyon hatásos. A kombinált kezelések gyorsabb hatást eredményezhetnek.

dr. Révész Klaudia

|
2005-07-27 15:03:10


Peeling

A hámlasztás - peeling - segítségével eltávolíthatjuk a felhám elhalt sejtjeit. Hatására a bőr egészségesebb, apró hibáktól - hegek, foltok stb. - mentes lesz, és ...


Egészséges haj minden életkorban

A kor előrehaladtával sajnos a haj is elveszíti fényét, töredezetté válik, elvékonyodik. Mindezt a hormonális változások okozzák. Kezd eltűnni a haj a fejtetőről, d...


A narancsbőr – tévhitek és kezelések

A narancsbőr általában a nők combján és fenekén jelentkező, narancshéjra emlékeztető képződmény, amelyet a bőr alatt lerakódott zsír okoz.


Tények és tévhitek az őszülésről

Ha megjelennek az első ősz hajszálak, sokan arra gondolnak, biztos a kimerítő munka, az alváshiány, vagy akár a gyerek az oka.


Milyen gyakran kell tusolni?

Sokan nem érzik tisztának magukat tusolás nélkül. De vajon a napi tusolás szükséges vagy egészséges-e?


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^