Hirdetés

Ügyészség: öngyilkos lett a kórházi fertőtlenítőszerek botrányában érintett román vállalkozó

Öngyilkossági szándékkal tudatosan ütközött gépkocsijával az út menti fáknak május végén a hamisított kórházi fertőtlenítőszerek botrányában érintett Dan Condrea román vállalkozó - állapította meg a román legfőbb ügyészség.

kórházi fertőtlenítőszer, Románia, Hexi Pharma, bulvár, Dan Condrea, autóbaleset |

MTI Hírek13 | MTI

Cornelia Sandru, a vádhatóság szóvivője szerdán bejelentette: lezárták a baleset ügyében indított vizsgálatot, ugyanis nem találtak bűncselekmény elkövetésére utaló jeleket. A nyomok arra utalnak, hogy Condrea szándékosan vezette neki személygépkocsiját Bukarest közelében az út mentén levő fáknak. A vállalkozó nagy sebességgel hajtott neki egy fának, fékezésre utaló nyomokat ugyanis nem találtak a baleset helyszínén. Az ütközés olyan erős volt, hogy ennek nyomán az autó több fának is nekicsapódott, a jármű teljesen szétroncsolódott.

Halálának körülményeit azért vizsgálták ki, mert a baleset pillanatában Condrea ellen bűnügyi vizsgálat zajlott, miután kiderült, hogy vállalata, a Hexi Pharma hamisított fertőtlenítőszereket forgalmazott romániai kórházaknak. A román média szerint a Hexi Pharma tulajdonosát őrizetbe vették volna a baleset utáni napon.

Az üzletember halála ellenére folytatódik az ügyészségi vizsgálat a hamisított fertőtlenítőszerek ügyében. Augustin Lazar legfőbb ügyész a múlt héten közölte, hogy 280 kórház érintett, az ügyészek által készített becslés szerint 70 millió lej (4,9 milliárd forint) kárt állapítottak meg.

A többszörösen hígított fertőtlenítőszerek miatt lemondott a román egészségügyi miniszter. Az ügy azért is okozott nagy botrányt, mert Romániában magas a kórházi - nozokomiális - fertőzések rátája. Az elmúlt hetekben az egészségügyi minisztérium több kórházban vizsgálatot rendelt el, és megállapította, hogy több helyen nem tartják be az alapvető higiéniai szabályokat.

kórházi fertőtlenítőszer, Románia, Hexi Pharma, bulvár, Dan Condrea, autóbaleset

2016-07-20 22:29:44

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop