Hirdetés

Olcsóbbá tették a parkolást a kórház és több egészségügyi intézmény közelében Szombathelyen

Kedvezményes egészségügyi díjzónát vezetnek be április elsején a szombathelyi Markusovszky Kórház és több a kórházhoz tartozó, a járóbeteg-szakellátást biztosító egészségügyi intézmény környékén - közölte az MTI érdeklődésére csütörtökön a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője.

parkolás, Szombathely, egészségügyi intézmény |

MTI Hírek12

Angyal László tájékoztatása szerint a közgyűlés tavaly decemberi döntése alapján a fizetőparkolási rendszert működtető - önkormányzati tulajdonban álló - SZOVA Zrt. az úgynevezett egészségügyi díjzónában egységesen 100 forintra csökkenti a parkolási díjat, azok pedig, akik minimum 60 percre váltanak parkolójegyet, további egy órán át díjmentesen parkolhatnak majd.

A kórház és környéke jelenleg a zöld zónába tartozik, ahol 100 forint a parkolási díj, míg a rendelőintézet és a könyvtár környékén lévő sárga övezetben óránként 200 forintot kell fizetni a parkolásért.

Április elsejétől az új - a kiegészítő táblákon kék színnel jelölt - egészségügyi parkolási övezetben, amelybe a Markusovszky utca - Kórház köz - Báthory utca - Domonkos utca - Hübner utca - Liszt Ferenc utca - Karinthy Frigyes utca - Deák Ferenc utca - Március 15. tér területe tartozik, olcsóbbá válik a parkolás.

Angyal László hangsúlyozta: az önkormányzati rendeletet azért módosították, mert az egészségügyi intézményekben a legtöbbször csak nehezen lehet kiszámítani, hogy meddig tart egy orvosi vizsgálat, és így mennyi időre váltsanak jegyet az autósok. Ez egyébként megítélése szerint országosan is így van.

A mobiltelefonos parkolással eddig is lehetőség volt a probléma kiküszöbölésére, hiszen a parkolás indítása és leállítása percalapú számlázással a gépjármű mellől történik, de ezt az alkalmazást az üzemeltető cég tapasztalatai szerint egyelőre inkább csak a fiatalok használják.

Hozzáfűzte: a mobiltelefonos díjfizetés alkalmazása során az egészségügyi díjzónában igénybe vehető kedvezmény kidolgozása folyamatban van, erről áprilisban dönthet a szombathelyi közgyűlés.

parkolás, Szombathely, egészségügyi intézmény

2015-03-26 12:09:04

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop