Hirdetés

Láng Zsolt: racionális döntés lenne a II. kerületben létrehozni az új kórházat

Racionális és előremutató döntésnek tartaná a II. kerület polgármestere, ha a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) vagy a Szent János Kórház területén épülne meg az új budapesti kórház.

Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, OPNI, kórház, egészségpolitika |

MTI Hírek12

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a helyi ellátásért felelős Szent János Kórház - adottságai és állapota miatt - dolgozói erőfeszítései ellenére sem tudja maradéktalanul teljesíteni a feladatát. Ez szakterülettől függően 400 ezer-1 millió embert érint.

Azt írta: a helyzetet csak rontotta 2007-ben az OPNI bezárása és az önálló Budai Gyermekkórház megszüntetése.

Felidézte, hogy az OPNI negyvenhektáros, ősfás telkét az önkormányzat szabályozási eszközökkel védte meg, előírva, hogy a területet csak egészségügyi célra lehet hasznosítani. Üdvözölte, hogy a kormányzat az új budapesti kórház tervezésénél ezt az ingatlant, továbbá a Szent János Kórházat is vizsgálja.

A polgármester jelezte, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel segíteni fogják a projekt előkészítését és mielőbbi megvalósítását, mert az új kórházat nemcsak a II. kerület, hanem Buda és a budai agglomeráció jelentős részének szempontjából is fontosnak tartják.

Láng Zsolt üdvözölte Tarlós István főpolgármester nyilatkozatát is, aki ugyancsak egy budai kórház mellett foglalt állást, és az egykori OPNI területét nevezte erre a legalkalmasabbnak.

Kedden Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), Újpest polgármestere egy IV. kerületi kórház mellett érvelt a döntéshozóknak címzett nyílt levelében.

Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, OPNI, kórház, egészségpolitika

2015-04-16 22:49:56

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop