Hirdetés

Február végéig kell nyilatkozni az új jövedéki törvény szerinti tevékenységről

Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szerdán.

új jövedéki törvény, jövedéki termékek, tevékenység, adó |

MTI Hírek13 | MTI

Az egyszerűsített adóraktári engedéllyel rendelkezőknek a nyilatkozatot március 10-ig kell kitölteniük, hogy tevékenységüket egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként folytatják.

A NAV valamennyi engedélyesnek, az adómentes felhasználókat kivéve, valamint azoknak, akiknél az engedélyt nyilvántartásba vétel váltja fel, március 15-ig megküldi az engedély vagy nyilvántartásba vétel tervezetét. Az új szabályozásnak megfelelő végleges engedélyt vagy nyilvántartásba vételt március 29-ig adja ki a NAV elektronikusan.

A közlemény emlékeztet: április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A legfontosabb változások között kiemelik a jövedéki eljárások - nyilvántartás-vezetés, adatszolgáltatás - elektronizációját, az adókockázathoz igazodó jövedéki biztosítékot, az engedélytípusok számának csökkentését, a kisüzemi bortermelő jövedéki kategória bevezetését, valamint az egységes uniós szabályozás miatt az energiaadó-törvény jövedéki szabályozásba integrálását.

új jövedéki törvény, jövedéki termékek, tevékenység, adó

2017-02-22 14:00:46

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop