Hirdetés

Emmi: egészségügyi érdekképviseletekkel egyeztetett az államtitkár

Egészségügyi érdekképviseleti szervezetekkel egyeztetett Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az ágazati bérmegállapodás gyakorlati végrehajtásának ellenőrzéséről, a cafeteria kiterjesztésének áttekintéséről, valamint a munka- és védőruházat juttatásának felülvizsgálatáról.

egészségügy, egészségpolitika |

MTI Hírek13 | MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: ezenfelül megvizsgálják a gazdasági, műszaki-ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremelésének lehetőségét, a védőnők, a mentésben dolgozók helyzetét, és megkezdik az ügyelet munkajogi szabályozásának felülvizsgálatát.

A találkozón részt vettek a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség és a Magyar Kórházszövetség képviselői - ismertették.

Az egyeztetés után a tárgyalópartnerek írásban is rögzítették a korábban kihirdetett többéves béremelési program részleteit, amelynek eredményeként több mint 95 ezer egészségügyi dolgozó kap jelentős béremelést szeptembertől.

A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek, anyagi megbecsülésének javítása mellett - olvasható a közleményben.

egészségügy, egészségpolitika

2016-09-22 10:57:30

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop