ÁEEK: adatgyűjtés kezdődik a kórházak pénzügyi-számviteli dolgozóiról

A következő hetekben kezdődnek azok az adatgyűjtések és egyeztetési folyamatok, amelyek során az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) felméri, hogy hány ember dolgozik az ÁEEK-fenntartású kórházakban pénzügyi-számviteli területen.

Németh László, a központ főigazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján megismételte, hogy a tervek szerint április elsejétől az ÁEEK átveszi a kórházakban dolgozó pénzügyi-számviteli alkalmazottakat, és munkabérüket az ÁEEK költségvetéséből finanszírozzák.

Az átalakulás két évvel ezelőtt az egységes számlatükör és számviteli politika kialakításával kezdődött, ezt szeretnék most folytatni, ezért venné át - legkorábban áprilisban - az e területen dolgozókat az ÁEEK.

Németh László kiemelte, az átvett munkavállalók nem járnak rosszabbul, hiszen mindenki ugyanott és ugyanannyiért fogja , ugyanazt a munkáját végezni.

A főigazgató hangsúlyozta azt is, hogy a kórházaknak április elseje után már nem kell ezen munkavállalók munkabérét kigazdálkodnia, azt az ÁEEK költségvetéséből finanszírozzák, és az így felszabaduló pénzzel az intézmények szabadon gazdálkodhatnak.

Kérdésre válaszolva azt mondta, pontos dolgozói létszámot még nem tud mondani, a kórházaknál maradó forrás pedig összességében több milliárd forint lehet.

A tervezett átalakítás a menedzsmenti döntéseket nem fogja érinteni a kórházakban - emelte ki Németh László.

| egészségügy, kórház, egészségpolitika, ÁEEK
2017-01-10 10:57:57


Jelentős fejlesztések várhatók a fővárosi kórházakban

Nem zárják be, sőt évtizedek óta nem látott mértékben fejlesztik a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórházat - írta pénteken a Magyar Idők. A többi között ez az er...


Ónodi-Szűcs Zoltán: tovább csökkennek a várólisták

Tovább csökkennek a kórházi várólisták, a kormányzat idén is 5 milliárd pluszforrást fordít erre a célra - mondta az egészségügyért felelős államtitkár csütör...


Az ombudsman: az elektromos kerekesszéket használók egyenlő esélyeiért lép fel

Az alapvető jogok biztosa szerint sérti az egyenlő bánásmód követelményét, hogy a betegszállító szolgáltatók a mozgásában korlátozott beteggel csupán a könnyű s...


Fidesz: Gyurcsány több száz települést hagyott háziorvos nélkül

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kormányon a háziorvosi ellátást is leépítette, több száz településen pedig meg is szüntette.


Jobbik: drasztikusan emelni kell az alapellátás finanszírozását

A Jobbik az alapellátás finanszírozásának drasztikus növelését tartja szükségesnek.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^