Hirdetés

A Semmelweis Egyetem közleménye: cáfolják az Index hírét

Az Index.hu értesüléseivel ellentétben nem tiltották meg a gumikesztyű használatát az intézetben dolgozó orvosoknak, ápolóknak, takarítóknak és egyéb szakdolgozóknak a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján.

Semmelweis Egyetem, gumikesztyű használat |

InforMed Hírek14   InforMed


A Semmelweis Egyetem az Indexnek 04. 06-án küldött válaszában is jelezte: nincs korlátozás a védőeszközök használatában az egyetem egyetlen klinikáján sem (védőeszköz a gumikesztyű is).

A Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika egyik értekezletén arra vonatkozóan hangzott el egy utasítás, hogy a műtéti használatra való gumikesztyűt a műtőben, míg a betegvizsgálatokhoz való egyszer használatos gumikesztyűt betegvizsgálatokra használják. Mindkettő védőeszköz, de más típusúak – mindez teljes összhangban van az egyetem szabályzataival és a WHO ajánlásával is.

A klinikára vonatkozó egyéni védőeszköz juttatási rend is rögzíti, hogy az intézetben a dolgozóknak szabályos védőeszközökkel kell rendelkezniük. Április 4-én a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán szokásos munkavédelmi ellenőrzés történt, amely kiterjedt arra, hogy a dolgozók rendelkeznek-e védőeszközökkel, illetve használják-e azokat; az ellenőrzés nem állapított meg hiányosságot.

Határozottan cáfoljuk az Index.hu azon állítását is, hogy az egyetemen a gumikesztyű hiányában műtétek maradtak el.

Semmelweis Egyetem, gumikesztyű használat

2016-04-07 23:19:38

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop